X
Κόσμος

Έφυγε από τη ζωή ο Soichiro Toyoda

Ο Soichiro Toyoda έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.

Ο Soichiro Toyoda, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Kiichiro Toyoda, γεννήθηκε το 1925 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Toyota το 1952 έχοντας αποφοιτήσει νωρίτερα από το Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια με πτυχίο μηχανικού.

Αργότερα απέκτησε το διδακτορικό του, με θέμα της διατριβής του την έγχυση καυσίμου στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο Soichiro Toyoda υπηρέτησε σε πολλές θέσεις στους κόλπους της Toyota κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του δίνοντας έμφαση σε κάθε πόστο στην τεχνολογία και την ποιότητα των αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας. Το 1961 ανέλαβε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου και μετά την προαγωγή του σε Ανώτερο Διευθύνοντα Σύμβουλο το 1967 και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο το 1972, διορίστηκε Πρόεδρος του τμήματος πωλήσεων της Toyota, το 1981.

Shoichiro Toyoda

Μετά τη συγχώνευση των τμημάτων πωλήσεων και παραγωγής το 1982, έγινε Πρόεδρος της TMC, ενώ αργότερα υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1992 έως και 1999. Ύστερα από 57 χρόνια, ο Soichiro Toyoda ανέλαβε τη θέση του Επίτιμου Προέδρου το 1999 μέχρι τον θάνατό του.

Ο Soichiro Toyoda είναι ο πατέρας του σημερινού Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου, Akio Toyoda, που αποτελεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία γιου του.

Ο Akio Toyοda, με τη σειρά του, πρόκειται να παραδώσει τη θέση του CEO στην Toyota στις αρχές Απριλίου στον Koji Sato.

Akio Toyoda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!