top icon
Κόσμος

Δείτε που θα κατασκευάζει η BMW την επόμενη γενιά μπαταριών υψηλής τάσης

Πέντε νέες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο για μπαταρίες υψηλής τάσης έκτης γενιάς για το BMW Group.

Η ηλεκτρική Neue Klasse θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στο BMW Group και η επιτυχία της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή ισχυρών μπαταριών υψηλής τάσης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο γερμανικός όμιλος επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο παραγωγής του για την επόμενη γενιά μπαταριών υψηλής τάσης.

Η Neue Klasse θα είναι η πρώτη που θα ενσωματώσει τις ολοκαίνουργιες κυλινδρικές κυψέλες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα τεχνολογικό άλμα από το BMW Group, προσφέροντας βελτιωμένη ενεργειακή πυκνότητα, χρόνο φόρτισης και αυτονομία. Θα συναρμολογούνται σε νέες εγκαταστάσεις που θα βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις μονάδες παραγωγής οχημάτων, σύμφωνα με την αρχή «local for local».

Αυτή τη στιγμή υπερσύγχρονα εργοστάσια συναρμολόγησης για μπαταρίες υψηλής τάσης έκτης γενιάς βρίσκονται υπό κατασκευή στο Irlbach-Strasskirchen (Κάτω Βαυαρία), στο Debrecen (Ουγγαρία), στο Woodruff (κοντά στο εργοστάσιο Spartanburg στις ΗΠΑ), στο Shenyang (Κίνα) και στο San Luis Potosí (Μεξικό). Με την εφαρμογή της φιλοσοφίας «local for local», η παραγωγή θα μπορεί να συνεχίζεται ακόμη και όταν συμβαίνουν απρόβλεπτα πολιτικά ή οικονομικά γεγονότα. Επιπλέον, οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των εργοστασίων παραγωγής μπαταριών και οχημάτων θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής αυτοκινήτων.

BMW Group

Η Neue Klasse της BMW θα αρχίσει να παράγεται πρώτα στο εργοστάσιο του Debrecen το 2025

Τα πρώτα οχήματα της Neue Klasse θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο του BMW Group στο Debrecen, αρχής γενομένης από το 2025. Η παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης και οχημάτων θα ξεκινήσει παράλληλα. Με το κέντρο εκπαίδευσης στο Debrecen να λειτουργεί από το φθινόπωρο του 2023 και το κέντρο επικοινωνιών να χρησιμοποιείται από τον Φεβρουάριο του 2024, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εργάζεται ήδη στα γραφεία του εργοστασίου. Εν τω μεταξύ, η ομάδα παραγωγής προετοιμάζεται για τις νέες θέσεις εργασίας σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το δίκτυο παραγωγής του BMW Group. Αυτό θα διασφαλίσει ένα ομαλό ξεκίνημα της διαδικασίας προ-παραγωγής και την επιτυχή έναρξη της μαζικής παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Η παραγωγή της Neue Klasse θα ξεκινήσει στην Κίνα το 2026 και στο Μεξικό το 2027.

BMW Group

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Group
  • BMW Group
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ