top icon
Κόσμος

BYD Dolphin: Από την Κίνα με αγάπη και τιμή 30.000 ευρώ

Η BYD θα λανσάρει στην Ευρώπη το ηλεκτρικό BYD που θα κοστίζει χωρίς επιδοτήσεις και άλλα… προνόμια όχι περισσότερα από 30.000 ευρώ.

Η κινεζική BYD θα λανσάρει το Dolphin, ένα συμπαγές τύπου hatchback ηλεκτρικό μοντέλο, μέχρι το τέλος του έτους στην Ευρώπη με τιμή που ξεκινά από τα 30.000 ευρώ σε μια προσπάθεια να μπει στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους.

Η BYD θα λανσάρει επίσης ένα μεσαίο σεντάν, το Seal, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για να ολοκληρώσει την πλήρως ηλεκτρική της γκάμα στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει πλέον το συμπαγές crossover Atto 3, το μεγάλο σεντάν Han και το μεγάλο SUV Tang.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνεται στην Ευρώπη δηλώνοντας ότι θα διαθέτει αυτοκίνητα σε «όλες τις μεγάλες αγορές» μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν πρώτα στη Νορβηγία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ακολουθούμενες από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Η Ισπανία προστέθηκε στο παραπάνω «γκρουπ» τον περασμένο μήνα, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Ιταλία τους επόμενους μήνες.

Το Dolphin είναι πιθανό να καταστεί το πιο δημοφιλές μοντέλο της BYD στους Ευρωπαίους πελάτες. Ωστόσο, η έλλειψη τετρακίνητων εκδόσεων μπορεί να περιορίσει την απήχησή του στις σκανδιναβικές χώρες.

BYD Dolphin

Την ίδια στιγμή, το Dolphin θα είναι επίσης το φθηνότερο μοντέλο της BYD στην Ευρώπη, καθώς η έκδοση με την μπαταρία των 45 kWh θα ξεκινά από τα 30.000 ευρώ, ενώ θα διατίθεται μια ακόμα με μπαταρία 60 kWh, η οποία αναμένεται να κοστίζει 38.000 ευρώ εξασφαλίζοντας αυτονομία 427 χλμ.

Τα BYD Dolphin έχει μήκος 4,29 μ. και μεταξόνιο 2,7 μ., κάτι που τοποθετεί το κινεζικό EV ανάμεσα σε μοντέλα όπως το Peugeot e-208 και το VW ID.3. Ο δε χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 345 λίτρα.

O ηλεκτροκινητήρας και των δύο εκδόσεων αποδίδει 204 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας των 60 kWh είναι τα 88 kW.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κυρίαρχο στοιχείο είναι η «αιωρούμενη» οθόνη των 12,8 ιντσών, η οποία μπορεί να περιστραφεί αποκτώντας εναλλακτικά μια κάθετη διάταξη (βλ. πορτραίτο) αντί της παραδοσιακής οριζόντιας.

BYD Dolphin

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BYD Dolphin - Κίνα
  • BYD Dolphin
  • BYD Dolphin
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ