X
Κόσμος

Bentley Flying Spur: Πολυτέλεια και επιδόσεις με 782 υβριδικούς ίππους

Η νέα Flying Spur είναι το πιο ισχυρό 4θυρο μοντέλο της Bentley, αποδίδοντας 782 ίππους από ένα plug-in hybrid σύστημα.

Η Bentley παρουσίασε με όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε ένα μοντέλο αυτού του κύρους, τη νέα Flying Spur plug-in hybrid. Ανεβαίνει επίπεδο όσον αφορά την απόδοση, μπαίνοντας στα χωράφια των… supercars, όπως τονίζει η ίδια η εταιρεία, χωρίς φυσικά να απαρνείται τον πολυτελή και άνετο χαρακτήρα της, όπως αυτό υπογραμμίζεται από το 4θυρο αμάξωμά της.

Εφοδιάζεται με ένα νέο «υψηλών επιδόσεων υβριδικό σύστημα» όπως το αναφέρει χαρακτηριστικά η Bentley στην παρουσίαση του μοντέλου. Η νέα Flying Spur με απόδοση 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής, είναι το πιο ισχυρό 4θυρο μοντέλο της Bentley, μέχρι τώρα.

Ο νέος κινητήρας V8 Ultra Performance Hybrid με την απόδοσή του σε αυτή της εξηλεκτρισμένη μορφή κάνει τον προηγούμενο W12 να μοιάζει… λίγος. Ενδεικτικά, ολοκληρώνει το τυποποιημένο σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 33 γρ./χλμ. και την ηλεκτρική αυτονομία της να αγγίζει τα 76 χιλιόμετρα.

Σχεδιαστικά οι άνθρωποι της Bentley δεν ακολουθούν τη ριζοσπαστική οδό συνήθως, κάτι που έκαναν και στην περίπτωση της Flying Spur. Θέλει προσοχή για να διαπιστώσεις τις αλλαγές που έχει σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Αυτές αφορούν το εμπρός μέρος, που έχει ελαφρώς ανασχεδιασμένη μάσκα, με τον προφυλακτήρα να έχει αλλάξει και αυτός με τη σειρά του, ενώ στο πίσω μέρος η αλλαγή έχει γίνει σε προφυλακτήρα και διαχύτη, με τις ζάντες νέας σχεδίασης να ολοκληρώνουν τη νέα εικόνα του μοντέλου. Επίσης, η νέα Flying Spur διατίθεται σε 101 αποχρώσεις αμαξώματος.

Ανάλογα είναι τα πράγματα στο εσωτερικό, με τους Βρετανούς να προχωρούν περισσότερο σε βελτιώσεις, παρά σε αλλαγές. Έτσι, δεν έχει διαταραχθεί η γνωστή αρχιτεκτονική, με τις αλλαγές – βελτιώσεις να αφορούν τις νέες ραφές και τα διακοσμητικά σε σκούρο χρώμιο, τα οποία είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας.

Η λίστα με τα επιλογές εξατομίκευσης είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει 700 διαφορετικές επιλογές. Επίσης, όσον αφορά την ψυχαγωγία, διαθέσιμα είναι τρία διαφορετικά συστήματα ήχου υψηλής πιστότητας με έως και 2.200 Watt και 19 ηχεία.

Περνώντας στον πρωταγωνιστή της νέας Flying Spur, που δεν είναι άλλος από το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης, έχουμε έναν 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα με απόδοση 600 ίππων. Αυτός συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων, ενώ για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλούς συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Συνδυαστικά η ισχύς του συστήματος είναι 782 ίπποι και 1.000 Nm ροπής, με άμεση απόκριση από το ηλεκτρικό μοτέρ. Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά αποδίδει περισσότερη ροπή σε χαμηλότερες σ.α.λ. και υψηλότερη ισχύ. Πιο αναλυτικά, η ροπή έχει ανέβει κατά 11%, σε σχέση με τον W12, από τα 900 Nm στα 1.000 Nm, ενώ η ισχύς αυξήθηκε κατά 19% από τους 659 ίππους, στους 782 ίππους.

Η plug-in hybrid Bentley Flying Spur έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 76 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως 140 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τη φόρτιση, απαιτεί 2 ώρες και 45 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση με ισχύ 11 kW.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!