X
Κόσμος

Αυτό είναι το πιο πολύτιμο χρώμα στα αυτοκίνητα

Δείτε τα χρώματα που πρέπει να επιλέξετε το αυτοκίνητό σας για να μην χάσετε πολλά χρήματα στην μεταπώληση.

Μια μεγάλη έρευνα που έγινε πάνω σε 1,6 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ανέδειξε σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πιο εμπορικά χρώματα. Αυτά που, με το πέρασμα του χρόνου συμβάλουν στη μικρότερη μείωση της αξίας του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν γένει απαξίωση που ισχύει για ένα αυτοκίνητο, η αξία του μειώνεται κατά 22,5% μετά από τα πρώτα τρία χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα τα αυτοκίνητα με τα ίδια χρόνια στην πλάτη τους, που είναι χρώματος κίτρινου, διαπιστώθηκε ότι χάνουν μόνο το 13,5% της αξίας τους.

Αυτό μεταφράζεται σε μεγάλο κέρδος όσον αφορά τα χρήματα που μένουν στην τσέπη του ιδιοκτήτη. Γενικότερα, τα κίτρινα, μπεζ, πορτοκαλί και πράσινα αυτοκίνητα είναι αυτά που χάνουν λιγότερο από το 20% της αξίας τους.

Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα χρώματα δεν επιλέγονται ως πρώτα στην αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, οι αγοραστές μεταχειρισμένου φαίνεται να τα αναζητούν. Έτσι, διαμορφώνεται μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά που υπάρχει.

Αν τώρα αυτά τα χρώματα σας φαίνονται ακραία και θα θέλατε κάτι πιο συμβατικό, η έρευνα δείχνει ότι τα αυτοκίνητα με κόκκινο και λευκό χρώμα είναι καλές επιλογές, όσον αφορά την αξία, ενώ παράλληλα είναι και πιο «εύπεπτα» χρώματα.

Αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην έρευνα βρίσκονται τα θεωρητικά πιο δημοφιλή χρώματα που είναι το ασημί και το μαύρο. Μπορεί σε γενικές γραμμές να είναι «ασφαλή» χρώματα, αλλά από την άλλη είναι και αρκετά συνηθισμένα για να βοηθήσουν ένα αυτοκίνητο να διατηρήσει την αξία του. Ανάλογα, τα χρυσαφί και τα καφέ χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!