X
Κόσμος

Αυτό είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων πριν αρκετά χρόνια είχαν αρκετούς επικριτές και ειδικά όταν αυτά συνδυάζονταν με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με μεγάλη δύναμη. Αυτό φυσικά αφορά το παρελθόν, καθώς σήμερα αυτά αποτελούν τον κανόνα, ακόμα και σε supercars.

Επομένως το να βρεις ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο που να συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι μάλλον η εξαίρεση. Αυτό προσφέρει ο γνωστός βελτιωτής από το Τέξας, ο John Hennessey, ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια προσφέρει άκρως συναρπαστικές δημιουργίες με αμέτρητους ίππους και υψηλή τελική που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν στόχο ακόμα και τα 500 χλμ./ώρα, όπως το Venom F5.

Η ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου, Hennessey Venom F5-M Roadster είναι ακόμα πιο αποκλειστική, καθώς με 1.842 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, υπόσχεται να είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο με μηχανικό κιβώτιο.

Φυσικά δεν είναι ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής, το αντίθετο θα λέγαμε, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 12 αυτοκίνητα. Η τιμή του ορίζεται στα 2,65 εκατομμύρια δολάρια (2,4 εκατ. ευρώ) και αν ούτε αυτό αποτελεί εμπόδιο για εσάς, να διευκρινίσουμε ότι και τα 12 αυτοκίνητα έχουν ήδη πουληθεί.

Το επίθεμα «M» στο όνομα τού Hennessey Venom F5-M Roadster αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων (M όπως manual), με το αυτοκίνητο να διακρίνεται για την ιδιαίτερη πτέρυγα μήκους 1,4 μ. που διατρέχει κατά μήκος το πίσω μέρος του, πάνω από την εισαγωγή αέρα και μέχρι την πίσω αεροτομή.

Η έκδοση αυτή έρχεται να προστεθεί στην υπάρχουσα με το αυτόματο. Για να γίνει αυτό έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές στα μηχανικά μέρη. Ο κινητήρας είναι ένας μεγάλος V8 twin-turbo 6,6 λίτρων με απόδοση 1.842 ίππων.

Τώρα, για τη μεταφορά της δύναμης που περνάει μόνο στους πίσω τροχούς, φροντίζει το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, του οποίου ο επιλογέας δεσπόζει στο κέντρο της κονσόλας, του σπορ εσωτερικού του Hennessey Venom F5-M Roadster.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!