X
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο «όπλο» των Ιταλών στο Ferrari Challenge Trofeo Pirelli

Η νέα Ferrari 296 Challenge παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την 488 Challenge Evo.

Την παραμονή του Finali Mondiali, που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Mugello στην Ιταλία από τις 24 έως και 30 Οκτωβρίου, η Ferrari θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα 296 Challenge, το ένατο κατά σειρά μοντέλο στην ιστορία του Ferrari Challenge Trofeo Pirelli.

Με το ντεμπούτο της στη δημοφιλή σειρά αγώνων σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική το 2024, η 296 Challenge εισάγει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με τη Ferrari 488 Challenge Evo την οποία αντικαθιστά.

Αν μη τι άλλο, η νέο 296 Challenge αποτελεί την ενσάρκωση μιας καινοτόμου νέας φιλοσοφίας για τη Ferrari σε πίστα και δρόμο. Προερχόμενη από την 296 GTB, η 296 Challenge εισάγει σημαντικές τροποποιήσεις στη μονάδα ισχύος και την αεροδυναμική – όλα με στόχο τη διασφάλιση της μέγιστης απόδοσης στην πίστα. Επί της ουσίας, πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του εν λόγω πρωταθλήματος που τροφοδοτείται από έναν V6 κινητήρα με περιεχόμενη γωνία 120 μοιρών.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο διαθέτει τον γνωστό κινητήρα twin turbo με χωρητικότητα 2992 κ.εκ., της Ferrari, χωρίς όμως το υβριδικό σύστημα, όπως και στην 296 GT3. Ο κινητήρας αποδίδει για την περίσταση 700 ίππους και μέγιστη ροπή 740 Nm, με αποτέλεσμα η 296 Challenge να σημειώνει νέο ρεκόρ όσον αφορά την ειδική ισχύ (234 ίπποι/λίτρο).

Σύμφωνα με την Ferrari, η 296 Challenge προσφέρει πρωτοφανή κάθετη δύναμη, διασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση σε όλες τις συνθήκες. Στην πραγματικότητα, η 296 Challenge παράγει πάνω των 870 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα με την πίσω αεροτομή στη μέγιστη γωνία προσβολής.

Από εκεί και πέρα, η 296 Challenge είναι εφοδιασμένη με μια νέα εκδοχή του συστήματος ABS EVO Track που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 296 GTB. Με την προσθήκη νέων δίσκων CCM-R PLUS στα φρένα, βελτιώνονται τόσο η απόδοση πέδησης όσο και η αντοχή τους στη σκληρή χρήση. Την ίδια στιγμή, τα νέα, ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli φιλοξενούνται σε αγωνιστικών προδιαγραφών άντες με διάμετρο 19 ίντσες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!