top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο MG HS

Το νέο MG HS που αποκαλύφθηκε σήμερα στο Goodwood Festival of Speed θα διατίθεται σε δύο ακόμα πιο «εύρωστες» εκδόσεις που τροφοδοτούνται από έναν προηγμένο βενζινοκινητήρα και ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Αυτή είναι η δεύτερη γενιά του MG HS, η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (στο οποίο η MG έχει φέτος την τιμητική της χάρη στην 100η επέτειό της) και θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία στις κατά τόπου αγορές της Ευρώπης μέσα στο καλοκαίρι.

Το νέο MG HS είναι εκτενώς ανασχεδιασμένο σε σχέση με το μοντέλο της πρώτης γενιάς -ιδίως στο εμπρός μέρος όπου είναι εμφανείς οι αναφορές στο MG3- διαθέτοντας μεταξύ άλλων 14 χλστ. μεγαλύτερο πλάτος (1.890 χλστ.), 26 χλστ. αυξημένο μήκος (4.655 χλστ. για την ICE έκδοση και 4.670 χλστ. για την PHEV) και 30 χλστ. διευρυμένο μεταξόνιο, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 2,765 μ. Σε αντίθεση, χάρη στη νέα μορφή της οροφής, το ύψος έχει περιοριστεί κατά 30 χλστ.

MG HS

Η γκάμα των διαθέσιμων μονάδων κίνησης έχει αφετηρία μια βενζινοκίνητη έκδοση, η οποία παρουσιάζει αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν απόδοση. Συγκεκριμένα, ο 1.500άρης κινητήρας τούρμπο που τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς αποδίδει πλέον 125 kW, δηλαδή 169 ίππους και ροπή 275 Nm. Η βασική έκδοση του νέου MG HS επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 9.2 δλ. και διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων – προαιρετικά διατίθεται και 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη.

MG HS

Η δεύτερη παραλλαγή του νέου SUV της MG είναι η plug-in hybrid. Εδώ, ο 1.500άρης κινητήρας των 105 kW (142 ίπποι) «παντρεύεται» με έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 154 ίππων, εξασφαλίζοντας συνδυαστικά μέγιστη ισχύ κοντά στους 300 ίππους – η οποία θα εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,8 δλ.

MG HS

Η μπαταρία ίοντων λιθίου που συνοδεύει την έκδοση PHEV του νέου MG HS έχει τώρα χωρητικότητα 24,7 kWh, εξασφαλίζοντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 120 χλμ.

MG HS

Στο εσωτερικό η MG έχει προικίσει το νέο HS με δύο οθόνες 12,3 ιντσών. Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία με την κινεζική εδώ και χρόνια ιδιοκτησία, οι χώροι είναι αισθητά αναβαθμισμένοι σε σχέση με το παρελθόν, η ποιότητα εμφανώς βελτιωμένη, ενώ εξίσου σημαντικά βήματα έγιναν και στον τομέα της αποθηκευτικής ικανότητας του πορτ μπαγκάζ (+44 λίτρα) που τώρα φτάνει πλέον στα 507 λίτρα.

MG HS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MG HS
  • MG HS
  • MG HS
  • MG HS
  • MG HS
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ