top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Land Rover Discovery Sport

Αναβαθμισμένο εσωτερικό, περισσότερες τεχνολογίες και μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην plug-in υβριδική έκδοση για το νέο Land Rover Discovery Sport.

Για το 2023, το Discovery Sport της βρετανικής Land Rover ενισχύει την εμπορική του παρουσία με αλλαγές στον εσωτερικό διάκοσμο, που πλέον αποκτά μια high-tech αύρα, έχοντας ως σημείο αναφοράς ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Εν προκειμένω, ο αναθεωρημένος πίνακας οργάνων του νέου Discovery Sport καταργεί τα φυσικά χειριστήρια και εισάγει μια νέα διάταξη εσωτερικού με μεγαλύτερη οθόνη αφής, γνωστή από τα τελευταία μοντέλα της Range Rover.

Land Rover Discovery Sport

Με το απερχόμενο Discovery Sport να διαθέτει έναν απτικό πίνακα ελέγχου του συστήματος κλιματισμού χαμηλά στο ταμπλό, στον οποίο συναντούσε κανείς περιστροφικούς επιλογείς για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και την ταχύτητα του ανεμιστήρα, στο νέο όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, γεγονός που έχει απελευθερώσει έναν κεντρικό αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο ενσωματώνεται μια βάση για ασύρματη φορτιστή τηλεφώνου. Πλέον, όλες οι βασικές λειτουργίες φιλοξενούνται στη γυάλινη κυρτή οθόνη αφής των 11,4 ιντσών, η οποία «τρέχει» με την τελευταία γενιά της διεπαφής Pivi Pro της JLR.

Land Rover Discovery Sport

Την ίδια στιγμή, το σύστημα φωνητικού ελέγχου Amazon Alexa, το ασύρματο Apple CarPlay και το Android Auto ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Επίσης, ως μέρος των αναβαθμίσεων, η καμπίνα διαθέτει από ένα ζεύγος φορτιστών USB-C στην εμπρός και τη μεσαία σειρά καθισμάτων, ενώ στην 7θέεσια έκδοση το «παρών» δίνουν ξεχωριστές λειτουργίες ελέγχου του συστήματος κλιματισμού για την τρίτη σειρά.

Land Rover Discovery Sport

Νέο Land Rover Discovery Sport: Μηχανικά και άλλα

Σε ότι αφορά τα κινητήρια σύνολα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην plug-in υβριδική έκδοση P300e, στην οποία η νέα χημεία της μπαταρίας  αυξάνει την πραγματική ηλεκτρική αυτονομία στα 47 χλμ., τιμή που είναι ικανή, σύμφωνα με την Land Rover, να καλύψει το 90% των καθημερινών αστικών μετακινήσεων.

Η εν λόγω μπαταρία προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC εξασφαλίζοντας με δεδομένη τη μέγιστη χωρητικότητα των 14,9 kWh φόρτιση από το 0% στο 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Land Rover Discovery Sport

Οι βενζινοκινητήρες P250 και P200 και οι πετρελαιοκινητήρες D200 και D165 ανήκουν όλοι στη γενιά Ingenium συμπληρώνοντας ιδανικά την γκάμα. Και με τους δύο τύπους καυσίμου, η ήπια υβριδική τεχνολογία εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία στο σύστημα start-stop βελτιώνοντας τόσο τις απαιτήσεις καυσίμου όσο και την απόδοση.

Land Rover Discovery Sport

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Land Rover Discovery Sport
  • Land Rover Discovery Sport
  • Land Rover Discovery Sport
  • Land Rover Discovery Sport
  • Land Rover Discovery Sport
  • Land Rover Discovery Sport
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ