X
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό σκάφος της Porsche

Το νέο Frauscher x Porsche 850 Fantom Air διαθέτει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα δούμε να τροφοδοτεί τη νέα Macan EV.

Εξοπλισμένο με την τεχνολογία κινητήρων της επερχόμενης, πλήρως ηλεκτρικής Porsche Macan, το νέο Frauscher x Porsche 850 Fantom Air είναι το ηλεκτρικό σπορ σκάφος που φέρει τις υπογραφές του Γερμανού κατασκευαστή από το Zuffenhausen και της καταξιωμένης Frauscher Shipyard

«Το eFantom προσφέρει όλα όσα υπόσχονταν πάντα τα προϊόντα των Frauscher και Porsche: εξαιρετικές επιδόσεις και πολυτελείς εμπειρίες, την υψηλότερη ποιότητα και αποκλειστικό, διαχρονικό σχεδιασμό», αναφέρει χαρακτηριστικά στις επίσημες ανακοινώσεις της η Porsche.

Η Porsche έχει προσαρμόσει και έχει αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία κίνησης που έχει σχεδιαστεί για οχήματα για χρήση στο νερό. Ως εκ τούτου, το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air χρησιμοποιεί εξαρτήματα της πλατφόρμας Premium Platform Electric (PPE) στην οποία βασίζεται η νέα Macan EV, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ισχύος και ενός μόνιμα διεγερμένου σύγχρονου ηλεκτρικού κινητήρα (PSM), του οποίου η μέγιστη ισχύς για χρήση στο eFantom έχει περιοριστεί στα 400 kW.

Ένας άξονας μεταδίδει την ισχύ από τον ηλεκτροκινητήρα στο χαρακτηριστικό marine Z-drive. Η ηλεκτρική μονάδα βρίσκεται στο πίσω μέρος του σκάφους, ενώ τα χειριστήρια βρίσκονται σε ένα αδιάβροχο κουτί με το λογότυπο της Porsche. Η μπαταρία ιόντων λιθίου με συνολική χωρητικότητα 100 kWh, που προέρχεται επίσης από τη Macan EV, βρίσκεται επίσης κάτω από το σαλόνι στο πίσω μέρος.

Όπως και στα αυτοκίνητα δρόμου της Porsche, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προεπιλεγμένα drive modes για την επιλογή των κατάλληλων χαρακτηριστικών οδήγησης ανάλογα με την κατάσταση. Το eFantom προσφέρει τις ρυθμίσεις Docking, Range, Sport και Sport Plus, με κάθε ένα να παραμετροποιεί τη χαρακτηριστική καμπύλη απόκρισης του γκαζιού, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα διαφορετικά όρια ταχύτητας. Για παράδειγμα, στη λειτουργία Docking για οδήγηση στο λιμάνι, η ταχύτητα περιορίζεται σε 8 κόμβους (που ισοδυναμεί με 15 χλμ./ώρα).

Η βέλτιστη ταχύτητα πλεύσης ορίζεται στα 41 χλμ./ώρα (22 κόμβοι). Σε αυτή την ταχύτητα, μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας επαρκεί για πλεύση για περίπου 1 ώρα ή περίπου 45 χλμ. Η τελική ταχύτητα επιτυγχάνεται στη λειτουργία Sport Plus και περιορίζεται στα 85 χλμ./ώρα (46 κόμβοι).

Χάρη στην τεχνολογία 800V της Porsche, το ηλεκτρικό σκάφος μπορεί να φορτιστεί σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC ισχύος 250 kW. Υπό ιδανικές συνθήκες, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η φόρτιση AC σε συμβατικές οικιακές πρίζες είναι επίσης δυνατή και, σύμφωνα με τους ειδικούς της Frauscher και της Porsche. Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει επίσης φορτιστής AC 11 kW, με τις θύρες φόρτισης να βρίσκονται στην εμπρός πλευρά του αριστερού πάγκου.

Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, το οποίο βασίζεται στο Frauscher 858 Fantom Air, έχει μήκος 8,67 μέτρα και πλάτος 2,49 μέτρα προσφέροντας χώρο για έως και εννέα επιβάτες. Η πλατφόρμα στο πίσω μέρος οδηγεί σε ένα ευρύχωρο σαλόνι με δύο άνετα μαξιλάρια για ηλιοθεραπεία. Ένας κεντρικός διάδρομος συνδέει το πίσω άκρο του σκάφους με το πιλοτήριο. Δύο ακόμη επικαλυμμένοι πάγκοι στο εμπρός μέρος ενδείκνυνται για χαλάρωση. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με ανθεκτικό τεχνητό δέρμα, ενώ την ίδια ώρα οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν το σκάφος τους μέσα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ηχοσύστημα υψηλής τεχνολογίας με συνδεσιμότητα bluetooth και WiFi, το οποίο ελέγχεται μέσω της οθόνης πολλαπλών πληροφοριών των 12 ιντσών, ηλεκτρική άγκυρα από ανοξείδωτο χάλυβα, φωτισμός περιβάλλοντος LED, υποβρύχιος φωτισμός LED και χώρο ψύξης.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, το ηλεκτρικό σκάφος των Porsche και  Frauscher Shipyard  θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα με κάθε ένα από αυτά να κοστίζει 561.700.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!