top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το μεγάλο smart #5 με έως 646 ίππους

Το μεγαλύτερο smart στην ιστορία της μάρκας είναι γεγονός και εκτός από μεγάλο μέγεθος έχει και απίστευτη δύναμη.

Πρόωρη αποκάλυψη από την Κίνα έγινε για το smart #5 στην τελική του μορφή. Το είχαμε δει πρόσφατα, στην έκθεση του Πεκίνου στη πρωτότυπη μορφή του, με τις εικόνες τότε να δείχνουν ένα περιπετειώδες μεγάλο SUV, αλλά χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά.

Μια διαρροή από το υπουργείο βιομηχανίας και τεχνολογίας της Κίνας, έφερε στο φως τη δημοσιότητας κάποιες φωτογραφίες του μοντέλου στην τελική του μορφή παραγωγής, αλλά και προδιαγραφές.

smart 5

Πιο συγκεκριμένα το smart #5 με μήκος 4.705 χλστ., πλάτος 1.920 χλστ., ύψος 1.705 χλστ. και μεταξόνιο 2.900 χλστ., είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η εταιρεία. Ενδεικτικά, σε σχέση με το smart #3, το οποίο μέχρι σήμερα  είναι 265 χλστ. πιο μακρύ.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε τα smart #1 και smart #3

Σε σχέση με το πρωτότυπο και από την παρατήρηση των φωτογραφιών, φαίνεται το μοντέλο παραγωγής να έχει μικρότερη καθαρή απόσταση από το έδαφος, χωρίς μπάρες οροφής, αλλά και λιγότερο περιπετειώδη εικόνα. Λογικό, καθώς στα πρωτότυπα οι σχεδιαστές βγάζουν όλη τη φαντασία τους χωρίς τους περιορισμούς που θέτει η παραγωγή.

smart 5

Από την άλλη, το μοντέλο παραγωγής που βλέπουμε στις φωτογραφίες, διατηρεί την τετραγωνισμένη λογική σχεδίασης, όπως και τα ιδιαίτερα φώτα LED, που προσδίδουν χαρακτήρα στο μοντέλο και αποτελούν τη φωτεινή του ταυτότητα. Ενδεχομένως οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το κόκκινο αυτοκίνητο να αφορούν τις πιο σπορ εκδόσεις Brabus του ηλεκτρικού smart.

Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία, το επερχόμενο smart #5 θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις. Η εισαγωγική θα έχει κίνηση στους πίσω τροχούς, εκεί που θα εδράζει και ο κινητήρας, με απόδοση 250 kW (340 ίππους) ή 267 kW (363 ίππους).

smart 5

Ισάριθμες θα είναι και οι τετρακίνητες εκδόσεις. Θα έχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με το εμπρός να αποδίδει 165 kW (224 ίππους) και το πίσω 267 kW (363 ίππους) ή 310 kW (422 ίππους), αποδίδοντας συνδυαστικά 475 kW (646 ίππους) στην κορυφαία εκδοχή, τιμή που υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις για το μεγάλο smart.

Το smart #5 θα διαθέτει τεχνολογία 800V, με δυνατότητα φόρτισης 100 kWh, που μεταφράζεται σε ανάκτηση ενέργειας από 10% έως 80% σε μόλις 15 λεπτά της ώρας. Όσον αφορά την αυτονομία, η εταιρεία ανακοινώνει ότι θα διαθέτει 550 χιλιόμετρα, με τον κύκλο WLTP.

smart 5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • smart 5
  • smart 5
  • smart 5
  • smart 5
  • smart 5
  • smart 5
  • smart 5
  • smart 5
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ