top icon
Κόσμος

Αυτή η Ferrari μπορεί να γίνει δική σας για 40 εκατ. δολάρια

Ένα εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ferrari από τη δεκαετία του 1960 βγαίνει στο σφυρί.

Η Ferrari 412P είναι ένα εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού τη δεκαετία του 1960. Παρουσιάστηκε το 1967 και σχεδιάστηκε ειδικά προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες αντοχής, διαθέτοντας ένα κομψό και αεροδυναμικά σμιλευμένο αμάξωμα που φιλοτέχνησε ο Pininfarina.

Κάτω από αυτή, η 412P φιλοξενούσε έναν V12 κινητήρα ικανό να παράγει εντυπωσιακή ιπποδύναμη και συναρπαστικές επιδόσεις στην πίστα.

Ferrari 412P

Η εικονιζόμενη Ferrari 412P Berlinetta λατασκευάστηκε το 1967 και αγοράστηκε από την ομάδα του Col. Ronnie Hoare. Βαμμένο στο κόκκινο αγωνιστικό χρώμα της Ferrari με το χαρακτηριστικό για την περίσταση μπλε ρύγχος του Cambridge, φιλοξένησε πίσω από το τιμόνι τους Richard Attwood και Lucien Bianchi καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη στον αγώνα των 1.000 χιλιομέτρων του Spa, γεγονός που βοήθησε τη Ferrari να εξασφαλίσει την ίδια χρονιά το στέμμα.

Ferrari 412P

Η Ferrari 412P με αριθμό πλαισίου 0854 συμμετείχε επίσης το 1967 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans του 1967 καθώς και στον αντίστοιχο 6ωρο του Brands Hatch στο Ην. Βασίλειο προτού αγοραστεί από τον David Piper. Εκείνη τη χρονιά συμμετείχε στον αγώνα των 1.000 χιλιομέτρων του Παρισιού, στις 9ωρο αγώνα στο Kyalami και στον 3ωρο στο Cape Town. Υπό την ιδιοκτησία της Piper, αγωνίστηκε επίσης στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική το 1968 και το 1969, κερδίζοντας στα 200 χιλιόμετρα της Νυρεμβέργης το 1968, στο Solituderennen στο Χόκενχαϊμ και στο Σουηδικό Grand Prix.

Ferrari 412P

Το 1969, το αυτοκίνητο αποκτήθηκε από τον Chris Cord, εγγονό του E. L. Cord, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία αυτοκινήτων Cord. Αργότερα άλλαξε χέρια, περνώντας από τις συλλογές του λόρδου Anthony Bamford, του Sir Paul Vestey, του John McCaw και του Bruce McCaw πριν αποκτηθεί από τον σημερινό ιδιοκτήτη του. Στη συνέχεια, και για εννέα χρόνια, η κόκκινη 412P ανακαινίστηκε, και πλέον είναι έτοιμη να βγει στο σφυρί έναντι ποσού που θα φτάνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ferrari και του οίκου Bonhams που έχει αναλάβει τη δημοπράτησή της τα 40 εκατ. δολάρια.

Ferrari 412P

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ