X
Κόσμος

Αυτή είναι η πιο ισχυρή Porsche Panamera των 782 ίππων

Πρεμιέρα έκανε η πιο ισχυρή μέχρι τώρα Porsche Panamera Turbo E E-Hybrid με απόδοση 782 ίππων και δίπλα της η πιο… ευέλικτη Panamera GTS.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του ρεκόρ που έκανε στο Nurburgring η Panamera, η Porsche αποκαλύπτει την έκδοση Turbo S E-Hybrid. Την ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου μέχρι σήμερα, με απόδοση 782 ίππων, που δεν στέκεται όμως μόνο στην απόδοση του εξηλεκτρισμένου συστήματος κίνησης, αλλά προσφέρει και ειδικό αεροδυναμικό πακέτο και πλούσιο πακέτο έξτρα εξοπλισμού που αναβαθμίζουν το μοντέλο σημαντικά.

Η καρδιά του συστήματος είναι έναν 4λιτρος κινητήρας twin-turbo με απόδοση 599 ίππους και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 140 kW (190 ίπποι). Σε σχέση με τον προκάτοχό της η απόδοση του συστήματος αυξήθηκε κατά 102 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 782 ίππους. Παράλληλα η ροπή αυξήθηκε κατά 150 Nm, αγγίζοντας τώρα τα 1.000 Nm.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid ολοκληρώνει την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 325 χλμ./ώρα. Έτσι, σε σχέση με την προκάτοχό της έχει 25 χλμ./ώρα μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, ενώ είναι 0,5 δλ. πιο γρήγορη στην επιτάχυνση.

Δείτε επίσης: Το ρεκόρ της νέας Porsche Panamera στο Nurbugring

Ως η κορυφαία έκδοση της γκάμας, αυτή η Panamera έρχεται με όλα τα καλούδια της Posche στο βασικό εξοπλισμό της. Έτσι, μεταξύ άλλων, φοράει τα κεραμικά φρένα, αλλά και τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με το ένα μπουλόνι. Στα προαιρετικά θα βρείτε μια τεράστια λίστα, όπως έξτρα αεροδυναμικό πακέτο ή τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Παράλληλα με την αυξημένη ισχύ, αυτή η Porsche παρουσιάζεται και καλύτερη όσον αφορά την αποδοτικότητα. Έχει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία, που αγγίζει τα 88 χιλιόμετρα, αλλά και δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης με ισχύ έως 88 kW. Ενδεικτικά, με οικιακό φορτιστή 11 kW απαιτεί για μια πλήρη φόρτιση 2 ώρες και 39 λεπτά.

Panamera GTS

Με τα διακριτικά Gran Turismo Sport (GTS), αυτή η Panamera GTS προσφέρει τη σπορ αίσθηση και την οδηγική που αναζητά κάποιος απαιτητικός, ενώ παράλληλα παραμένει απολαυστική και χρηστική στην καθημερινότητα. Η Porsche Panamera GTS αποδίδει 500 ίππους, δηλαδή 20 ίππους περισσότερους από την προκάτοχό της.

Το πολυτελές 4θυρο μοντέλο επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 302 χλμ./ώρα. Το σπορ σύστημα της εξάτμισης που εξελίχθηκε ειδικά για αυτή την έκδοση, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και αναβαθμίζει σημαντικά την ηχητική του αυτοκινήτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!