X
Κόσμος

Αυτή είναι η νέα BMW X3

Η νέα BMW X3 διακρίνεται για τη μοντέρνα αισθητική της με τη δυναμική εμφάνιση, δείχνοντας τη νέα εποχή της γερμανικής εταιρείας.

Μια διαφορετική προσέγγιση υιοθετεί σε επίπεδο σχεδίαση η νέα BMW X3. Τη συνδυάζει με πιο σπορ χαρακτηριστικά, νέα υβριδικά συστήματα και την πιο πρόσφατη εκδοχή του συστήματος πολυμέσων, που συνοδεύεται από αναθεωρημένη εικόνα στο εσωτερικό.

Η τέταρτη γενιά της BMW X3 στον τομέα της σχεδίασης υιοθετεί την οικογενειακή ταυτότητα της γερμανικής μάρκας, με μεγαλύτερη μάσκα «νεφρά» στο εμπρός μέρος που περιλαμβάνει ένα νέο μοτίβο, με κάθετες και διαγώνιες γραμμές στην έκδοση X3 «30». Τα φώτα σχήματος L έχουν και λειτουργία ημέρας.

Οι στρογγυλεμένες, χυτές γραμμές της νέας BMW X3, έχουν ροή, με το αμάξωμα να δείχνει πιο αεροδυναμικό. Στο πίσω μέρος τα μακριά φωτιστικά σώματα αγκαλιάζουν την τρίτη κολώνα και κυριαρχούν με τον όγκο τους, ενώ εισβάλουν μέσα στην πέμπτη πόρτα, όπου γίνονται πιο λεπτά. Το diffuser στο κάτω μέρος κρύβει, όσον αφορά την εισαγωγική έκδοση, τις απολήξεις των εξατμίσεων. Η X3 30 πατάει σε τροχούς 19 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθενται επιλογές 20 και 21 ιντσών.

Από την άλλη η ανώτερη έκδοση X3 M50 εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, διαθέτοντας διαφορετική σχεδίαση στη μάσκα, με σήμα M και οριζόντιες γραμμές. Τη σπορ εικόνα συμπληρώνουν τα φρένα M και οι τετραπλές εξατμίσεις στο πίσω μέρος.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, η νέα BMW X3 είναι 34 χιλιοστά μακρύτερη από την προκάτοχό της έχοντας μήκος 4.755 χλστ., ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29 χλστ. φτάνοντας τώρα στα 1.920 χλστ. Σε συνδυασμό με την μείωση του ύψους του οχήματος στα 1.660 χλστ. (-25 χλστ.) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, η νέα BMW X3 δείχνει πιο επιβλητική και σπορ.

Η εικόνα στο εσωτερικό διαμορφώνεται από τη νέα σχεδίαση, την αναβαθμισμένη ποιότητα, με ανάλογα υλικά, αλλά και τη νέα τεχνολογία. Κυριαρχεί η νέα κυρτή οθόνη, BMW curved Display, με το σύστημα infotainment iDrive 9 της BMW. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνει το QuickSelect, το οποίο επιτρέπει την πιο εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνότερα, μειώνοντας έτσι τα μπρος-πίσω στο υπομενού.

Οι χώροι είναι επαρκείς για πέντε άτομα, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 570 λίτρα και διευρύνεται στα 1.700 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Οι αντίστοιχες τιμές για την BMW X3 30e xDrive είναι 460 – 1.600 λίτρα. Επιπλέον, διατίθεται προαιρετικά και ένα πτυσσόμενος ηλεκτρικά κοτσαδόρος, με τη μέγιστη δυνατότητα ρυμούλκησης να είναι 2.500 κιλά, ανάλογα με την έκδοση.

Η νέα BMW X3 είναι στάνταρ εξοπλισμένη με νέας σχεδίασης ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα με επένδυση Econeer, με επενδύσεις και μαξιλάρια από δευτερογενές υλικό. Προαιρετικά διατίθενται και οι δύο δερμάτινες επενδύσεις Veganza και Merino της BMW Individual.

Νέα γκάμα χωρίς «i»

Στη νέα γενιά των μοντέλων της BMW εγκαταλείπεται το επίθεμα «i» στην ονομασία τους, καθώς αυτό θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο στα αμιγώς ηλεκτρικά. Στη νέα BMW X3 ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η έκδοση X3 30e xDrive. Το Plug-in Hybrid μοντέλο εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μεταφράζεται σε 299 ίππους ισχύος.

Το αποδοτικό σύστημα, μαζί με την προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που υπολογίζεται από την κατασκευάστρια εταιρεία και σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, στα 81-90 χιλιόμετρα. Όσον αφορά τη φόρτιση, διατίθεται με φορτιστή 11 kW.

Η κορυφαία έκδοση έχει τα διακριτικά X3 M50 xDrive. Εφοδιάζεται με ένα 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων, τεχνολογίας M TwinPower Turbo που συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Αποδίδει 398 ίππους, με τη δύναμη να περνάει μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων Steptronic Sport και στους τέσσερις τροχούς. Ενδεικτικά και όσον αφορά τις επιδόσεις της, η X3 M50 xDrive επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Ήπια υβριδική τεχνολογία 48V υιοθετούν και οι υπόλοιπες εκδόσεις της νέας BMW X3, με στόχο την αποδοτικότητα. Στη βάση, η έκδοση X3 20 xDrive, με τον 4κύλινδρο 2λιτρο βενζινοκινητήρα, αποδίδει 208 ίππους και έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα.

Η έκδοση X3 20d xDrive εφοδιάζεται με ένα 2λιτρο κινητήρα πετρελαίου, με απόδοση 197 ίππους που ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα. Αργότερα και μέσα στο 2025 το καλοκαίρι, θα προστεθεί και μια μεγαλύτερη έκδοση diesel με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων. Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων Steptronic, με paddles αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!