X
Κόσμος

Austral, o διάδοχος του Renault Kadjar έρχεται το 2022

Το νέο Austral θα διαδεχθεί το 2022 το Renault Kadjar.

Η Renault ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσα στο 2022 θα παρουσιάσει ένα νέο SUV με την ονομασία Austral – και όπως οι ίδιοι οι Γάλλοι αποκαλύπτουν πρόκειται για το μοντέλο που θα διαδεχθεί τo Kadjar.

«Η ονομασία του μοντέλου προέρχεται από τη λατινική λέξη “australis”, που σημαίνει “νότιος“ και έχει, ως λέξη, απήχηση σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, που είναι σημαντικό για μια μάρκα που είναι περήφανη για τις ρίζες της», αναφέρει χαρακτηριστικά η Renault στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Σε άλλο σημείο της σχετικής ενημέρωσης, η Sylvia Dos Santos, Υπεύθυνη Στρατηγικής όσον αφορά την ονομασία μοντέλων στο Τμήμα Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της Renault, επισημαίνονται τα εξής:

«Το Austral φέρνει στο νου τη ζωντάνια και τη ζέστη του νότιου ημισφαιρίου. Είναι ένα όνομα που προσκαλεί για ταξίδια και είναι τέλειο για ένα SUV μοντέλο. Το όνομα είναι διεθνές και προφέρεται εύκολα».

Επί της ουσίας, πρόκειται για το νέο C-SUV της Renault, το οποίο θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Nissan Qashqai.

Το μήκος του νέου Renault Austral θα είναι 4,51 μ. ενώ στην καμπίνα του θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 5 επιβάτες.

Προς το παρόν η Renault δεν ανακοινώνει πληροφορίες για τις κινητήριες μονάδες του νέου της SUV, αν και βέβαιο είναι ότι θα είναι ταυτόσημες με εκείνες του Nissan Qashqai, το οποίο παίρνει κίνηση από έναν 1.300άρη βενζινοκινητήρα και το νέο υβριδικό σύστημα E-Power των Ιαπώνων.

Οι πωλήσεις του νέου Renault Austral θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!