X
Κόσμος

Audi vs BMW vs Mercedes: Ποιά μάρκα παίρνει κεφάλι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

O «εμφύλιος πόλεμος» ανάμεσα στους τρεις premium Γερμανούς κατασκευαστές στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ξεκάθαρο νικητή για το πρώτο μισό της χρονιάς.

Η BMW διεύρυνε έτι περαιτέρω το εμπορικό προβάδισμά της έναντι των Γερμανών αντιπάλων της όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα πραγματοποιώντας ένα μεγάλο άλμα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Την ίδια ώρα, τόσο η Mercedes όσο και η Audi αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην προώθηση των EV τους στις κατά τόπου αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW, όπως τα i4 και iX1, αυξήθηκαν κατά 22% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, φτάνοντας το δεύτερο τρίμηνο του 2024 τις 107.933 μονάδες . Συνολικά, στο πρώτο 6μηνο του έτους η BMW έχει παραδώσει 179.557 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

BMW i4

Η BMW ανατρέπει έτσι την υφιστάμενη τάση στην Ευρώπη, στην οποία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται σε σταθερά επίπεδα ή έχουν μειωθεί ως ποσοστό των συνολικών παραδόσεων τους τελευταίους μήνες.

Τα αποτελέσματα της BMW στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων είναι μακράν καλύτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Mercedes, η οποία δήλωσε ότι οι παραδόσεις επιβατικών EV μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 25% στο τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας τις μόλις 45.800 μονάδες. Συνολικά στο πρώτο 6μηνο του 2024, η Mercedes έχει παραδώσει 93.400 ηλεκτρικά οχήματα.

Mercedes EQE SUV

Την ίδια στιγμή, στην Audi, οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων το δεύτερο τρίμηνο του 2024 παρέμειναν σταθερές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 φτάνοντας τις 41.000 μονάδες. Συνολικά, η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων έχει ταξινομήσει μέσα στο πρώτο 6μηνο του έτους που διανύουμε κάτι περισσότερο από 82.000 EVs.

Audi Q4 e-tron

Συνολικά το VW Group δήλωσε ότι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 15% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα ήταν ισχυρότερη, ούσα αυξημένη κατά 45% την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!