X
Κόσμος

Audi Q4 35 e-tron: Έπεσαν οι βάσεις

Μια νέα εισαγωγική και πιο προσιτή έκδοση, με μικρότερη μπαταρία και ισχύ, πρόσθεσε στη γκάμα του Q4 e-tron η Audi με τα διακριτικά «35».

Η Audi αναθεωρεί τη γκάμα του αμιγώς ηλεκτρικού Q4 e-tron και προσθέτει μια πιο μικρή έκδοση, όσον αφορά την μπαταρία και την ισχύ, προκειμένου να το καταστήσει πιο προσιτό στο αγοραστικό κοινό.

Η νέα αυτή έκδοση είναι η Q4 35 e-tron και εφοδιάζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 55 kWh (52 kWh ωφέλιμη), η οποία προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 355 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP και όσον αφορά το Q4 35 e-tron και 365 χιλιόμετρα στο Q4 Sportback 35 e-tron.

Έχει δυνατότητα φόρτισης με ισχύ μέχρι 145 kW, που σε αυτή την περίπτωση μεταφράζεται σε ανάκτηση ενέργειας από 10% έως 80% σε μόλις 25 λεπτά της ώρας. Αλλιώς και όσον αφορά τα χιλιόμετρα που μπορείς να καλύψεις σε έκτακτη ανάγκη είναι 125 χλμ. σε μόλις 10 λεπτά της ώρας.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το Audi Q4 Sportback 45 e-tron

Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα ανέρχεται στα 125 kW (170 ίπποι), που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ολοκληρώνει την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης περιλαμβάνει και το νέο Audi Application Store που ενσωματώνεται στο MMI σύστημα πολυμέσων. Αυτό προσφέρει πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές, χωρίς να απαιτεί τη χρήση του smartphone. Περιλαμβάνεται και πακέτο με data 25 GB για ένα χρόνο, αλλά και ChatGPT, με αναβαθμισμένες φωνητικές εντολές.

Ενδεικτικά και όσον αφορά την τιμή, η νέα έκδοση Audi Q4 35 e-tron είναι διαθέσιμη στη Γερμανία (αλλά όχι ακόμα στη χώρα μας) με 45.600 ευρώ και 47.600 ευρώ για το Q4 Sportback 35 e-tron. Μεταξύ άλλων στοιχείων που περιλαμβάνει ο εξοπλισμός της έκδοσης είναι: Το σύστημα πολυμέσων MMI navigation plus και ψηφιακή οθόνη πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών. Επίσης, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, που ανοίγει και με την κίνηση του ποδιού, αλλά και θερμαινόμενα καθίσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!