top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το νέο VW Golf R

To VW Golf R είναι σήμερα η ισχυρότερη έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου του γερμανικού εργοστασίου.

Το νέο VW Golf R -διαθέσιμο σε 5θυρη αλλά και σε variant παραλλαγή αμαξώματος- βασίζεται στην όγδοη κατά σειρά γενιά του δημοφιλούς μοντέλου που φέτος είδε τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο διαφορετικός χαρακτήρας σε σχέση με τις ταπεινότερες εκδόσεις της γκάμας Golf αντανακλάται στο ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος που χαρακτηρίζεται από τους προβολείς LED Plus, το «φωτεινό» σήμα VW και τις αεροκουρτίνες στον προφυλακτήρα. Ελαφρώς «φρεσκαρισμένα» είναι και τα πίσω φώτα LED. Επίσης, οι νέες σφυρήλατες ζάντες Warmenau των 19 ιντσών είναι προαιρετικά διαθέσιμες εξοικονομώντας σε κάθε άκρο του Golf R περί τα 8 κιλά συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πιο αποτελεσματική ψύξη των φρένων.

Στο εσωτερικό, τόσο το hardware όσο και το software του συστήματος infotainment έχουν επίσης ανανεωθεί διαθέτοντας τη μεγαλύτερη οθόνη που διαθέτει η VW (12,9 ίντσες). Η λειτουργία της έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά, χάρη στα νέα γραφικά και την επίσης νέα δομή μενού. Επίσης, ο έλεγχος της μπάρας αφής -που πλέον φωτίζεται- για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού και της έντασης του ήχου, καθώς και ο φωνητικός βοηθός IDA, ο οποίος έχει πρόσβαση στο λογισμικό που βασίζεται στο γνωστό ChatGPT, έχουν επίσης αναπτυχθεί πρόσφατα.

VW Golf R

Το νέο VW Golf R είναι εξοπλισμένο επίσης με το βελτιωμένο Digital Cockpit Pro (διαγώνιος οθόνης: 26 χλστ.). Εκτός από τις κλασικές προβολές που διατίθενται σε άλλα μοντέλα της γκάμας Golf, το Digital Cockpit Pro στο Golf R προσφέρει μερικές ακόμα, όπως η Sport Skin, με το στρογγυλό στροφόμετρο με σχεδίαση ειδική για μοντέλα R να δεσπόζει στο κέντρο, καθώς και η R-View, με οριζόντια διατεταγμένη απεικόνιση για το στροφόμετρο.

VW Golf R

Το νέο VW Golf R τροφοδοτείται από τον γνωστό πλέον 2λιτρο κινητήρα της VW, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 245 kW (333 ίπποι). Ο πιο ισχυρός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων της γερμανική εταιρείας συνεργάζεται στο Golf R με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση 4Motion με R-Performance Torque Vectoring. Το τελευταίο βελτιώνει την οδηγική ευστάθεια και ευελιξία κατανέμοντας την κινητήρια δύναμη ξεχωριστά στους πίσω τροχούς. Η ροπή του κινητήρα ορίζεται στα 420 Nm, ενώ, όσον αφορά τις επιδόσεις η τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα μπορεί να αυξηθεί κατά επιπλέον 20 χλμ./ώρα, φτάνοντας στα 270 χλμ./ώρα, με το προαιρετικό πακέτο R-Performance.

VW Golf R

Εκτός από την υψηλότερη τελική ταχύτητα, το πακέτο R-Performance προσφέρει δύο επιπλέον λειτουργίες που θα λατρέψουν οι φίλοι των drack-days: τις Drift και Special. Η λειτουργία Special έχει προσαρμοστεί ειδικά για γρήγορους γύρους στο Nürburgring Nordschleife. Ταυτόχρονα, το «πακέτο» προσφέρει μια μεγαλύτερη αεροτομή οροφής, δυνατότητα χρονομέτρησης μέσω για οδήγηση στην πίστα μέσω GPS και μετρητή για τις δυνάμεις g που αναπτύσσονται κατά τον εγκάρσιο και διαμήκη άξονα.

VW Golf R

Με την πρεμιέρα του Golf R η VW διαθέτει την ειδική έκδοση Black Edition με πιο σκούρα σήματα VW και λογότυπα R, μαύρες δαγκάνες φρένων R με σκούρο λογότυπο R, μαύρες ζάντες Estoril 19 ιντσών και μαύρες επενδύσεις απολήξεων εξάτμισης. Οι σκουρόχρωμοι προβολείς IQ.Light LED  περιλαμβάνεται επίσης στάνταρ στο νέο Golf R Black Edition.

VW Golf R

Το πρώτο VW Golf R παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 -και δεν είναι άλλο από το γνωστό στους παλαιότερους εξ υμών R32. Από τότε, μέχρι και σήμερα περισσότερα από 250.000 αντίτυπα του VW Golf με το μαγικό γράμμα R έχουν διατεθεί στις κατά τόπου αγορές ανά τον κόσμο.

VW Golf R

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Golf R
  • VW Golf R
  • VW Golf R
  • VW Golf R
  • VW Golf R
  • VW Golf R
  • VW Golf R
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ