X
Κόσμος

Αποκαλύφθηκε στο Παρίσι το Citroen C5 Aircross Concept

Προάγγελος εξελίξεων για το μεσαίο SUV της Citroen είναι το C5 Aircross Concept που έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση του Παρισιού.

Το όραμα της Citroen για τα SUV του μέλλοντος είναι το νέο C5 Aircross Concept. Έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι και στην Έκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, από 14 έως 20 Οκτωβρίου και αποτελεί μια πρόγευση για την έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2025.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η πλατφόρμα STLA Medium, κοινή με αυτή των Peugeot 3008, 5008 και Opel Grandland, όπως και με του επερχόμενου Jeep Compass. Θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις κινητήριες εκδόσεις, ηλεκτρικές, αλλά και θερμικές, σε υβριδικές εκδοχές.

Σχεδιαστικά δείχνει μια πιο ριζοσπαστική προσέγγιση από αυτή του προκατόχου του, με έμφαση στην αεροδυναμική. Πιο αιχμηρό, με έντονες γραμμές, χυτές που ρέουν και δημιουργούν ένα δυναμικό σύνολο, που υπογραμμίζεται και από την κυρτή οροφή στο πίσω μέρος της.

Το μήκος του SUV της Citroen είναι 4,65 μ. δηλαδή 15 εκ. μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, που το τοποθετεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό από την Peugeot, ανάμεσα στα E-3008 που έχει μήκος 4,54 μ. και στο E-5008 (4,79 μ.). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το ύψος του.

Διαφορά που αναμένεται να υπάρχει και στο μεταξόνιο, -το μήκος του οποίου σε αυτή τη φάση δεν έχει ανακοινωθεί- δείχνοντας εν μέρει τη δυνατότητα ευελιξίας που προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα και επιτρέπει στον κατασκευαστή να πράξει ανάλογα με τις ανάγκες.

CITROEN C5 AIRCROSS CONCEPT

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!