X
Κόσμος

Πρεμιέρα στο Παρίσι έκαναν τα ανανεωμένα Citroen C4 και C4 X

Στο Παρίσι παρουσιάστηκαν οι ανανεωμένες εκδοχές των Citroen C4 και C4 X, που προσφέρουν ακόμα περισσότερη άνεση.

Πρεμιέρα εντός έδρας, στην Έκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοπιείται στην Πόλη του Φωτός έκαναν τα ανανεωμένα Citroen C4 και C4 X. Αμφότερα θα λανσαριστούν στις αρχές του 2025, στοχεύοντας να προσφέρουν ακόμα περισσότερη άνεση, σε δύο διαφορετικά πακέτα, με την άνεση κοινό παρονομαστή και τον τύπο του αμαξώματος να τα διαφοροποιεί.

Το κλασικότερο C4 συνδυάζει την άνεση με την ξεκούραστη συμπεριφορά στην καθημερινότητα, ενώ το C4 X προσφέρει και μια πιο ξεχωριστή αισθητική, με κουπέ τελείωμα, άπλετους χώρους και υψηλά επίπεδα στην ποιότητα κύλισης, όπως παραδοσιακά προσφέρουν τα μοντέλα της Citroen.

Σε κάθε περίπτωση η σχεδίαση αποτελεί εξέλιξη της εκδοχής που «έτρεχε» μέχρι σήμερα, χωρίς υπερβολές, αλλά προσοχή στη λεπτομέρεια, που τα καθιστά ξεχωριστά. Το εμπρός μέρος των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπο, με τις διαφορές να εστιάζονται στους προφυλακτήρες και τα φώτα, τα οποία έχουν γίνει τώρα πιο κομψά. Ανάλογα, οι αλλαγές συνεχίζονται και στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό κυρίαρχο στοιχείο είναι η άνεση, με τα Advanced Comfort καθίσματα να πρωταγωνιστούν σε αυτόν τον τομέα. Η νέα ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων με διαγώνιο 7 ίντσες συμβάλει με τη σειρά της στην μοναδικότητα της σχεδίασης, προβάλλοντας με καλή ευκρίνεια τις πληροφορίες εμπρός από τον οδηγό.

Οι ήπια υβριδικές εκδόσεις 48V που συναντάμε στη βάση των C4 και C4 X, δίνουν έμφαση στην αποδοτικότητα. Διαθέσιμες σε δύο εκδόσεις απόδοσης, με 130 ίππους και 230 Nm ροπής, αλλά και 100 ίππους με 205 Nm ροπής. Συνδυάζουν τον γνωστό βενζινοκινητήρα PureTech με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW (28 ίπποι) με 55 Nm ροπής. Η μπαταρία 48V φορτίζει κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, παρέχοντας έξτρα ροπή στις χαμηλές στροφές.

Citroen C4

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οι συγκεκριμένες εκδόσεις, μπορούν υπό συνθήκες να πραγματοποιήσουν έως και το 50% των διαδρομών τους εντός πόλης αμιγώς ηλεκτρικά. Έτσι, η κατανάλωση μπορεί με τη σειρά της να μειωθεί έως και 20%, καθιστώντας τις συγκεκριμένες εκδόσεις σημαντικά πιο αποδοτικές.

Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο ηλεκτρικές εκδόσεις 110 kW (150 ίπποι) με μπαταρία 50 kWh και 115 kW (156 ίπποι) με μπαταρία 54 kWh, που προσφέρουν αυτονομία που κυμαίνεται από 355 ως 415 χιλιόμετρα για το C4 και από 360 έως 425 χιλιόμετρα για το C4 X αντίστοιχα.

Η άνεση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, με την ησυχία που προσφέρουν τα δύο μοντέλα είναι υψηλού επιπέδου. Εξαιρετική είναι και η άνεση από την ανάρτηση, με αποτελεσματική απόσβεση των κακοτεχνιών του δρόμου, όπως υπόσχεται η Citroen, καθιστώντας την οδήγηση ακόμα πιο ευχάριστη.

Στον τομέα της ασφάλειας, τα νέα Citroen C4 και C4 X, διαθέτουν πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης και προσαρμοζόμενο cruise control.

Citroen C4 X

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!