X
Κόσμος

Αναδιανομή ρόλων στο VW Group με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

Το VW Group είναι έτοιμο να ανακοινώσει σημαντικές ανακατατάξεις σε πρόσωπα στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια του.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές και με δεδομένες τις επίσημες ανακοινώσεις από το VW Group αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας VW, Ralf Brandstaetter, θα τεθεί επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου στην Κίνα και το «αφεντικό» της Skoda, Thomas Schaefer, θα μεταβεί στη θέση του στη VW.

Ο 53χρονος Ralf Brandstaetter θα μετακομίσει στο Πεκίνο και συγχρόνως θα προαχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της VW, τονίζοντας τη σημασία της Κίνας ως της σημαντικότερης αγοράς του Ομίλου VW με μερίδιο που φτάνει το 40% του συνολικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο τρέχων προϊστάμενος της VW στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγοράς του πλανήτη, Stephan Woellenstein, θα έχει έναν νέο ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Μπορεί 4 στα 10 αυτοκίνητα του VW Group που πωλούνται παγκοσμίως να ταξινομούνται στην Κίνα, εντούτοις οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολύ κάτω από τους στόχους, με τη ζήτηση για μοντέλα πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων να είναι αδύναμη από ό,τι αναμενόταν λόγω της κρίσης ημιαγωγών αλλά και του ανταγωνισμού από την Tesla και τις τοπικές μάρκες ηλεκτρικών όπως οι Nio και Xpeng.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Herbert Diess, φέρεται να πρόσφερε στον Ralf Brandstaetter την ως άνω θέση το καλοκαίρι, με τον τελευταίο ωστόσο να αρνείται.  Τώρα, ωστόσο, ο Ralf Brandstaetter φαίνεται να… διατάχθηκε από το εποπτικό συμβούλιο του γερμανικού ομίλου να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στην Κίνα μέσω μιας αρκετά δελεαστικής προσφοράς.

Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel. το εποπτικό συμβούλιο του ομίλου θέλει τον Thomas Schaefer, πρώην στέλεχος της Daimler και CEO της ομογάλακτης Skoda από το 2020, να αναλάβει τη θέση του CEO του Ralf Brandstaetter στη μητρική εταιρεία του VW Group, ενώ άγνωστο παραμένει ποιος θα τον αντικαταστήσει στο θώκο του Διευθύνοντος Συμβούλου στην τσέχικη εταιρεία.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, το μεγάλο αφεντικό του VW Group, Herbert Diess, παρά τους πρόσφατους κλυδωνισμούς και τις αμφισβητήσεις στο πρόσωπό του, αναμένεται να παραμείνει στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Τι πυροδοτεί τις νέες εντάσεις στην κορυφή της ιεραρχίας της VW;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!