top icon
Κόσμος

Alpine: Η ηλεκτρική Α110 έρχεται το 2026 και άλλα 6 EVs μέχρι το 2030

Μετά το «μικρό» Α290 ακολουθούν έξι ακόμα EVs από το στρατόπεδο της Alpine, συμπεριλαμβανομένης της 100% ηλεκτρικής A110.

Η Alpine δημοσιοποίησε σήμερα με περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στο μαγικό χώρο της ηλεκτρικής κινητικότητας, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως ήδη έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της δικής της πλατφόρμας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τα επερχόμενα, έως το 2030, EV της.

Περιγράφοντας το ηλεκτρικό Dream Garage της γκάμας της με χρονικό ορίζοντα τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας, η Alpine επιβεβαίωσε την έλευση του αμιγώς ηλεκτρικού και… αστικού Α290 μέσα στο 2024, το οποίο θα βασίζεται στα επίσης επερχόμενα, 100% ηλεκτρικά Renault 5 και Renault 4 που με τη σειρά τους θα αξιοποιούν τη δυναμική της πλατφόρμας CMFB-EV.

Ένα χρόνο αργότερα, η Alpine θα κάνει ξανά την έκπληξη παρουσιάζοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό Crossover GT μοντέλο, το οποίο θα κατασκευάζεται από το 2025 και μετά στη μονάδα των Γάλλων στη Διέπη.

Alpine A290_β

Alpine: Έρχεται η ηλεκτρική Α110

Το 2026 θα είναι η χρονιά του ηλεκτρικού αντικαταστάτη της Alpine A110, o οποίος θα βασίζεται στην επικείμενη πλατφόρμα APP (Alpine Performance Platform) που θα εξελίξει η ίδια η γαλλική εταιρεία. Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσε η Alpine, αυτή η πλατφόρμα θα είναι εξαιρετικά ευέλικτη ώστε να αλλάζει σε μήκος και πλάτος ανάλογα με τις ανάγκες.

Η αρχιτεκτονική APP θα χρησιμοποιηθεί επίσης και στα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Alpine, συμπεριλαμβανομένου ενός πρωτοποριακού roadster που θα βασίζεται στην A110 και του νέου A310, ενός σπορ κουπέ οχήματος με 4 θέσεις.

Επίσης, πριν το πέρας της δεκαετίας, η Alpine θα λανσάρει δύο νέα EV στις κατηγορίας D και E, για τα οποία προς ώρας δεν αποκαλύπτονται περισσότερα στοιχεία.

Εκτός από την πλατφόρμα APP της, η Alpine θα εξελίξει αποκλειστικές τεχνολογίες για τα σπορ μοντέλα της, όπως κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα καταναλώνουν υδρογόνο.

«Αυτή η ολοκληρωμένη σειρά σπορ αυτοκινήτων θα ενισχύσει το μερίδιο αγοράς μας στις βασικές αγορές μας στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξή μας στη διεθνή αγορά, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Ασία, όπου τα νέα μας μοντέλα θα κυκλοφορούν από το 2027. Στόχος μας είναι να επεκταθούμε για να καταστούμε μια πλήρως ανεπτυγμένη παγκόσμια μάρκα. Συνδυάζοντας μια μεγαλύτερη γκάμα με διεθνή απήχηση, στοχεύουμε σε ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους άνω του 10% έως το 2030», δήλωσε ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine.

Alpine A290_β

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ