X
Κόσμος

Αλλάζει η «κλασική» θέση της πινακίδας στις νέες Alfa Romeo – Δείτε γιατί

Από αριστερά του εμπρός προφυλακτήρα, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την πινακίδα κυκλοφορίας της Alfa Romeo, θα μετακομίσει στο κέντρο, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα.

Οι κανόνες ασφάλειας είναι αυστηροί και αυτοί που θέτουν νέα δεδομένα στη σχεδίαση του εμπρός μέρους των νέων Alfa Romeo. Έτσι, από εδώ και πέρα τα επερχόμενα μοντέλα της ιταλικής φίρμας θα έχουν την πινακίδα κυκλοφορίας τοποθετημένη στο κέντρο, αντί στα αριστερά, του εμπρός μέρους.

Αρχής γενομένης από τη νέα Alfa Romeo Junior, η οποία ήδη έχει υιοθετήσει αυτή τη φιλοσοφία, που επηρεάζει και τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Φυσικά, αυτό μπορεί να αφαιρεί από την προσωπικότητα και την άποψη που είχαν τα μοντέλα της Alfa Romeo, αλλά προσθέτει πόντους στη συμμετρία, καθώς τώρα οι δυο εμπρός πλευρές είναι ίδιες.

Alfa Romeo Junior

 

Η αλλαγή αυτή που θα γίνει είναι επιβεβλημένη από τους νέους κανονισμούς που αφορούν την ασφάλεια των πεζών. Κάτι που ανακοίνωσε σε δηλώσεις του σε βρετανικό Μέσο ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo Alejandro Mesonero-Romanos, ο οποίος μάλιστα δηλώνει θετικός, καθώς επιτρέπει καλύτερη ομοιομορφία στο σχεδιασμό.

Προφανώς, η τοποθέτηση της πινακίδας κυκλοφορίας στη μέση του εμπρός μέρους, έχει υπολογιστεί ότι μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Από την άλλη πώς προέκυψε το που θα προσκρούσει ένας πεζός αν τον χτυπήσει ένα αυτοκίνητο. Είναι άραγε τόσο επικίνδυνη η πρόσκρουση ενός ανθρώπου πάνω σε πινακίδα.

Alfa Romeo Junior

Αν κάτι τέτοιο ισχύει τεκμηριωμένα, τότε γιατί δεν καταργείται εντελώς η εμπρός πινακίδα ή καλύτερα να αντικατασταθεί με μια αυτοκόλλητη, η οποία αναντίρρητα είναι καλύτερη από μια πλαστική υποδοχή με μεταλλικές βάσεις που πιθανότατα να έχει μια σημερινή πινακίδα.

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά την Alfa Romeo, έχει ήδη συμμορφωθεί με τις συγκεκριμένες οδηγίες. Όπως μπορείτε να δείτε στην Junior, η πινακίδα είναι τοποθετημένη χαμηλά στο κέντρο του προφυλακτήρα και μάλιστα δεν κρύβει το νέο μεγάλο σήμα της ιταλικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!