X
Κόσμος

Αλλαγή φρουράς σε υψηλά διοικητικά κλιμάκια της Ferrari

Τρία σημαντικά στελέχη της Ferrari εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στην ιταλική εταιρεία αναζητώντας εκτός αυτής νέες προκλήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ferrari, τρία σημαντικά στελέχη της εγκαταλείπουν τους κόλπους του πιο διάσημου κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο στα πλαίσια «μιας νέας οργανωτικής δομής, που είναι συνεπής με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας για αποκλειστικότητα, αριστεία και βιωσιμότητα».

Αν μη τι άλλο, το πιο… ηχηρό όνομα είναι αυτό του Michael Leiters, του μέχρι σήμερα Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας στην Ferrari, ο οποίος εντάχθηκε στους κόλπους του cavalino rampante το 2014. Ο Michael Leiters είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, με τα καθήκοντα επίβλεψης της εξέλιξης πολλών μοντέλων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των SF90 Stradale, F8 Tributo και 296 GTB.

Ο Michael Leiters είχε εργαστεί προηγουμένως για λογαριασμό της Porsche από τη θέση του επικεφαλής των SUV μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή.

Ο Michael Leiters φέρεται να έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρώτου SUV μοντέλου της Ferrari (λέγε Purosangue) που αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα και μέσα στην προσεχή κιόλας χρονιά.

Τα άλλα δύο στελέχη που ανακοινώθηκε ότι αποχωρούν από την ιταλική εταιρεία είναι οι Nicola Boari, Chief Brand Diversification Officer και Vincenzo Regazzoni, Chief Manufacturing Officer.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Michael, τον Nicola και τον Vincenzo για την πολύτιμη συνεισφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στην ηγεσία και την ανάπτυξη της Ferrari», δήλωσε ο CEO της ιταλικής εταιρείας Benedetto Vigna, προσθέτοντας: «Χάρη και στις προσπάθειές τους είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τις πολλές, νέες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας καθώς χτίζουμε την επόμενη εποχή της εξαιρετικής εταιρείας μας».

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα διοικητική δομή που αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου «θα προωθήσει περαιτέρω την καινοτομία, θα βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες και θα αυξήσει τη συνεργασία τόσο στο εσωτερικό της μάρκας, όσο και με τους εταίρους της».

Η ιταλική εταιρεία ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αντικαταστάτες των Leiters, Boari και Regazzoni θα βρεθούν από το εσωτερικό της εταιρείας καθώς και από νέες προσλήψεις στελεχών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!