top icon
Κόσμος

Αλκοόλ και ναρκωτικά – Τα ποσοστά απογοητεύουν

Το πορτρέτο των Ευρωπαίων πίσω από το τιμόνι, που προκύπτει από την καθιερωμένη ετήσια έρευνα του Βαρόμετρου Υπεύθυνης Οδήγησης, η οποία δημοσιεύται από το Fondation VINCI Autoroutes, δείχνει απογοητευτικά ποσοστά στη χρήση αλκόλ και ναρκωτικών.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών αφορά κυρίως τους άνδρες και περιλαμβάνεται στις κύριες αιτίες δυστυχημάτων στους δρόμους γενικά, από το 50% των Ευρωπαίων (42% των Ελλήνων) και το 29% στους αυτοκινητόδρομους (26%).

Το 7% των Ευρωπαίων οδηγών (16% των Ελλήνων) και ακόμη και το 17% των ανδρών ηλικίας 25 έως 34 ετών (19% των Ελλήνων) παραδέχεται ότι μερικές φορές οδηγούν μεθυσμένοι. Μεταξύ αυτών το 40% (39% για την Ελλάδα) είχε ήδη ή παραλίγο να έχει ατύχημα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ έναντι 9% των οδηγών γενικά (15% των Ελλήνων).

Το 11% (14% για την Ελλάδα) των οδηγών και το 16% (11%) των ανδρών ηλικίας 25 έως 34 ετών οδηγούν υπό την επήρεια φαρμάκων που ενδέχεται να αλλοιώνουν την εγρήγορσή τους. Το 4% (5%) των Ευρωπαίων οδηγών και το 9% (11% για την Ελλάδα) των ανδρών ηλικίας 25 έως 34 ετών οδηγούν έχοντας κάνει χρήση κάνναβης. Μεταξύ των Ευρωπαίων που λένε ότι μερικές φορές οδηγούν ενώ είναι μεθυσμένοι, το 26% έχει επίσης οδηγήσει έχοντας κάνει χρήση κάνναβης (15% των Ελλήνων).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ