top icon
Κόσμος

Alfa Romeo: Τι θα ακολουθήσει μετά τις ηλεκτρικές Giulia και Stelvio

Ο Jean-Philippe Imparato ανοίγει κάποια από τα χαρτιά του σχετικά με το μέλλον της φίρμας, κρατώντας όμως τον άσσο στο μανίκι του.

Αναντίρρητα η χρονιά που διανύει η Alfa Romeo είναι αυτή της Junior. Του νέου B-SUV, που δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να δώσει την έξτρα ώθηση που αναζητά η ιταλική εταιρεία σε επίπεδο αγοράς.

Αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένα μεγάλο SUV ή ένα μικρομεσαίο σεντάν κάπου μέσα στο 2027. Αυτά δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε το βρετανικό Autocar. Ωστόσο, άφησε ένα παραθυράκι ανοιχτό για την τελική απόφαση, η οποία θα παρθεί μέχρι του τέλος του έτους.

Ανταγωνιστής της Porsche Cayenne;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανέβει κατηγορία η Alfa Romeo, όσον αφορά το μέγεθος και να παρουσιάσει ένα μεγάλο SUV, που θα ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων της Porsche Cayenne. Εξάλλου τα υλικά υπάρχουν, τόσο όσον αφορά την πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου Stellantis, όσο και όσον αφορά κινητήρες και μπαταρίες, με δυνατότητα μάλιστα γρήγορης φόρτισης.

Alfa Romeo

Όπως τόνισε ο Jean-Philippe Imparato «Στο ερώτημα αν θα αυξήσουμε το μέγεθος στο επερχόμενο μοντέλο, η απάντηση είναι καταφατική, καθώς έχουμε όλα τα υλικά για να κάνουμε κάτι τέτοιο και φυσικά τα σχέδια».

Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά είναι η τάση της αγοράς και κατά πόσο θα αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στη Βόρεια Αμερική, πώς θα κινηθεί η ασιατική αγορά, αλλά και τη δημοτικότητα που θα έχουν τα μεγάλα SUV στην Ευρώπη.

Αν τα στοιχεία που συγκεντρώσουνε οι άνθρωποι της Alfa Romeo σχετικά με αυτά δεν είναι θετικά, τότε θα μπορούσανε να στραφούνε στη δημιουργία ενός μικρομεσαίου σεντάν κάνοντας χρήση της πλατφόρμας STLA Medium.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Super Sport - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ