top icon
Κόσμος

Alfa Romeo Junior Veloce: Ηλεκτρική με 280 ίππους

Η κορυφαία έκδοση Veloce της ηλεκτρικής Alfa Romeo Junior (πρώην Milano…) είναι εδώ, αποδίδοντας αισίως 280 ίππους.

Η Alfa Romeo προχωρά με γοργούς όπως όλα δείχνουν ρυθμούς στην περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας της νέας Junior ανακοινώνοντας σήμερα την έλευση της κορυφαίας και αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης Veloce του νέου της SUV.

Όπως με περισσή περηφάνια ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της μιλανέζικης φίρμας, η έκδοση Veloce της νέας Junior θα αποδίδει την ίδια ονομαστική ισχύ με τις θερμικές εκδόσεις των Giulia και Stelvio που φέρουν την ίδια ονομασία.

Alfa Romeo Junior Veloce

Αυτό μεταφράζεται σε 207 kW, δηλαδή 280 ίππους (σ.σ.: όσους προσφέρει επίσης και η plug-in υβριδική Tonale Q4 Veloce), τιμή κάτι λιγότερο από διπλάσια σε σχέση με τους «μόλις» 156 ίππους της βασικής ηλεκτρικής παραλλαγής του μοντέλου. Στο πλαίσιο των ίδιων ανακοινώσεων, η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι η μέγιστη ροπή του ηλεκτροκινητήρα της νέας Junior Veloce θα είναι 345 Nm.

Alfa Romeo Junior Veloce

Προς το παρόν, η ιταλική εταιρεία δεν ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για την κορυφαία έκδοση της Junior που να σχετίζονται με τις επιδόσεις, την χωρητικότητα της μπαταρίας ή την μέγιστη αυτονομία της. Στους κάποιους άλλους ωστόσο τομείς η Alfa Romeo Junior Veloce δίνει το στίγμα της. Για παράδειγμα η κρεμαγέρα έχει λόγο μετάδοσης 14,6:1, η ανάρτηση είναι 25 χλστ. πιο «χαμηλή», ενώ το σύστημα πέδησης διαθέτει εμπρός δίσκους διαμέτρου 380 χλστ. με 4πίστονες μονομπλόκ δαγκάνες. Ταυτόχρονα, στον εμπρός άξονας θα υπάρχει ένα μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen ενώ το «παρών» θα δίνουν και τροχοί με διάμετρο ζάντας 20 ίντσες που «ντύνονται» με σπορ ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Alfa Romeo Junior Veloce

Alfa Romeo Junior Veloce: Πρώτο ραντεβού στο Balocco

Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo η οποία και τον εξέλιξε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Μεταξύ των διαδρομών του συγκεκριμένου «πεδίου δοκιμών» της Alfa Romeo περιλαμβάνεται και η χάραξη με την ονομασία «Langhe» που ξεπερνά τα 20 χλμ. σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο.

Σε αυτό το τερέν δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με την πρώτη τους επαφή με τη νέα Alfa Romeo Junior Veloce.

Alfa Romeo Junior Veloce

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alfa Romeo Junior Veloce
  • Alfa Romeo Junior Veloce
  • Alfa Romeo Junior Veloce
  • Alfa Romeo Junior Veloce
  • Alfa Romeo Junior Veloce
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ