top icon
Κόσμος

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Recaro

Κακά μαντάτα για την Recaro και τους υπαλλήλους της στον κλάδο αυτοκινήτου.

Η Recaro Automotive, η οποία παρέχει καθίσματα αυτοκινήτων σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες εδώ και έξι δεκαετίες, κήρυξε πτώχευση στις 29 Ιουλίου, όπως αναφέρουν μεγάλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η εταιρεία ξεκίνησε ως κατασκευαστής το 1906 με την επωνυμία Reuterr Carosserie προμηθεύοντας αμαξώματα αυτοκινήτων σε εταιρείες όπως η Porsche και η VW, έως ότου στραφεί στα καθίσματα τη δεκαετία του 1960, αλλάζοντας το όνομά της σε Recaro το 1963.

Με την πάροδο των ετών, τα καθίσματα Recaro καθιερώθηκαν διεθνώς αποτελώντας βασικό εξοπλισμό σε διάφορα μοντέλα υψηλών επιδόσεων των Ford, VW, Aston Martin και πολλά άλλων κατασκευαστών.

Όπως είναι γνωστό, η Recaro Automotive παράγει επίσης καθίσματα aftermarket καθώς και αγωνιστικά, τα οποία είναι εγκεκριμένα από τη FIA.

Η είδηση για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης ​​φαίνεται να προκάλεσε σοκ, τουλάχιστον στα 215 μέλη του συνδικάτου IG Metall που εργάζονται στο εργοστάσιο της Recaro στο Kircheim unter Teck, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. «Το εργατικό δυναμικό και εμείς δεν ενημερωθήκαμε για αυτό και το μάθαμε μέσω του διαδικτύοου», δήλωσε ο επικεφαλής της IG Metall, Alessandro Lieb, στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Süddeutsche Zeitung.

Η αίτηση πτώχευσης στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Έσλινγκεν θα επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών της Recaro, τουλάχιστον προς το παρόν, υπό την επίβλεψη διαχειριστή ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.

Συνολικά πάντως το Recaro Group, το οποίος κατασκευάζει παιδικά καθίσματα ασφαλείας, καθώς και καθίσματα αεροσκαφών και γηπέδων ποδοσφαίρου, δεν επηρεάζεται από την κατάθεση της αίτησης πτώχευσης της Recaro Automotive.

Recaro

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ