top icon
Επικαιρότητα

Κόντρα ΥΠΕΧΩΔΕ-Νομ. Πειραιά για τη λ. Κηφισού

Την αντίδραση του ΥΠΕΧΩΔΕ προκάλεσε η απόφαση της Νομαρχίας Πειραιά να επιβάλει στο υπουργείο πρόστιμο 60.000 ευρώ, για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων στο οδικό έργο του Κηφισού ποταμού και συγκεκριμένα τη μη τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για τον περιορισμό του θορύβου από την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με τη Νομαρχία, «αν και έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν υλοποίησε μέτρα προστασίας των κατοίκων από τα υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης».

«Αν ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αντί της συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων επιλέξει την οδό της αντιπαράθεσης και της απόπειρας παραπλάνησης της κοινής γνώμης, η Νομαρχία Πειραιά, για την προστασία των κατοίκων, δεν έχει άλλη επιλογή από το προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας.

Για «κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις» κατηγόρησε τον κ. Μίχα το υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέροντας ότι το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. «Σε ό,τι αφορά τις απειλές του για προσφυγή στην Ε.Ε. περιοριζόμαστε στο να του επισημάνουμε ότι μάλλον έχει επηρεαστεί και αυτός σε μεγάλο βαθμό από την “καραμέλα” που αναμασούν το τελευταίο διάστημα και ορισμένοι “σύντροφοί” του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ