top icon
Επικαιρότητα

Κόντρα για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, για τις επιπτώσεις από τους νέους αυτοκινητόδρομους.

Σοβαρές ελλείψεις στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των Νέων Οδικών Έργων Αττικής που στάλθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, διαπίστωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής. Επέστρεψε μάλιστα την ΜΠΕ στο υπουργείο προκειμένου να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πλήρη κυκλοφοριακή μελέτη, με λεπτομερείς αναφορές στους μελλοντικούς κυκλοφοριακούς φόρτους και τις επιπτώσεις στη ρύπανση και το θόρυβο.
 
Από την πλευρά του, το ΥΠΕΧΩΔΕ χαρακτηρίζει ανακριβή τα σχόλια περί έλλειψης κυκλοφοριακών μελετών, αφού έχει εκπονηθεί από την Αττικό Μετρό Α.Ε. κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της ΜΠΕ του έργου.
Στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής δεν μπορεί να ζητά πρωθύστερα μελέτες και στοιχεία που θα προκύψουν από τις μελέτες εφαρμογής του έργου, όπως οδοποιίας και  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ