X
Επικαιρότητα

Koenigsegg Quant

Η Koenigsegg ετοιμάζει την απάντησή της στις Porsche Panamera, Lamborghini Estoque και Aston Martin Rapide.

Όπως φαίνεται, η μόδα των τετραθέσιων-τετράπορτων supercar καλά κρατεί. Μετά τις Porsche Panamera, Lamborghini Estoque και Aston Martin Rapide, η Koenigsegg αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή. Το πρωτότυπο όχημα που θα κοσμεί το περίπτερό της στη Γενεύη ονομάζεται Quant και βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλα μοντέλα.
Στοχεύοντας στον περιορισμό του βάρους, οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση σύνθετων υλικών, όπως τα ανθρακονήματα, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Όσο για τον κινητήρα, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία, φημολογείται όμως ότι θα είναι ο ίδιος που φέρει και το CCXR, με απόδοση 1.018 ίππων.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεσπόζει ένα νέο multimedia σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, τα δεδομένα του οποίου προβάλλονται σε μία μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής. Πέρα από το ηχοσύνολο, το σύστημα πλοήγησης, τη σύνδεση Bluetooth και το συγχρονισμό του iPod, το συγκεκριμένο θα δίνει και άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα δεδομένα από τη λειτουργία του κινητήρα όταν τροφοδοτείται με βιοαιθανόλη, Ε85.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!