top icon
Επικαιρότητα

Κλείνει η Marcos

Τέλος εποχής για τη Marcos, η οποία, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, αποχωρεί οριστικά από την αγορά. Η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, γεγονός που οδήγησε τον ιδιοκτήτη της, Tony Stelliga, στην απόφαση να βάλει λουκέτο.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1959, από δυο μηχανικούς, το Jem Marsh και το Frank Costin. Το 1970 η Marcos αποσύρθηκε από την αγορά, ενώ, έξι χρόνια αργότερα, αναβίωσε και πάλι, υπό την προεδρία του Marsh. Το 2000 οδηγήθηκε στα δικαστήρια, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, από την οποία γλίτωσε τελικά χάρη στον Καναδό επιχειρηματία και σημερινό ιδιοκτήτη της, Tony Stelliga.

Η εταιρία, προς στιγμήν, έδειχνε σημάδια ανάκαμψης. Άρχισε να δέχεται θετικά σχόλια από ορισμένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Αγγλίας, ενώ ετοιμαζόταν να βγάλει στην παραγωγή και δυο νέα σπορ αυτοκίνητα. Όμως η αδυναμία της Marcos να ακολουθήσει κερδοφόρους ρυθμούς, αλλά και η έλλειψη ενός κεφαλαίου που θα μπορούσε να την βγάλει από τη δύσκολη θέση, οδήγησαν τελικά στην απόφαση, για οριστική αποχώρηση από την αγορά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ