top icon
Επικαιρότητα

Κινέζικα μοντέλα δια χειρός Pininfarina

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, δυο Κινέζικες εταιρίες παρουσίασαν τρία αυτοκίνητα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από το διάσημο Ιταλικό σχεδιαστικό οίκο Pininfarina. Η αυτοκινητοβιομηχανία Anhui Jianghuai παρουσίασε ένα νέο πεντάθυρο χάτσμπακ με την ονομασία Α107 και ένα νέο σεντάν, Α108, ενώ η Brilliance παρουσίασε τη στέισον έκδοση του ΒS4.

«Ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την παραγωγή της σειράς «Α» στα μέσα του 2008. Οι προσδοκίες μας είναι οι πωλήσεις να κυμανθούν γύρω στα 50.000 αυτοκίνητα ετησίως. Όσο για τις πωλήσεις μας στην Ευρώπη, θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2009» δήλωσε ο Τζιν Αν, αντιπρόεδρος της εταιρίας. Είναι τα πρώτα μοντέλα της εταιρίας που σχεδιάστηκαν για να πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας. Η Anhui Jianghuai συνεργάζεται και με την αυστριακή AVL, η οποία τη βοήθησε να εξελίξει τρεις νέους κινητήρες στα 1,1, 1,3 και 1,5 λίτρα.

Η Brilliance, η κινέζικη «συνεργάτιδα» της BMW θα παράγει επίσης μία στέισον βάγκον έκδοση του BS2, σχεδιασμένη στην Ιταλία. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο, σε δύο εκδόσεις 1,8 και 2,0 λίτρων

Ο οίκος Pininfarina απέκτησε την πρώτη του επαφή με την Κίνα το Μάιο του 1996, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία Hafei συνεργάστηκε μαζί του. Οι Ιταλοί σχεδίασαν το μίνιβαν Zhongyi το οποίο κυκλοφόρισε στην αγορά το 1999. Απο τότε η Hafei ξεκίνησε τις πωλήσεις πέντε μοντέλων, τα οποία ήταν σχεδιασμένα από τον Pininfarina. Σύμφωνα με τον σχεδιαστικό οίκο, το 30% του πελατολογίου του βασίζεται στην κινέζικη αγορά.

Εκτός από τη Hafei, τη Brilliance και τη Anhui Jianghuai η ιταλική εταιρία έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις με την Changfeng (Liebao/CS6 SUV) και τη Chery (Chery A3).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ