X
Επικαιρότητα

KIA: ξεκίνησε το εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Η Kia ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών του πρώτου εργοστασίου της στο West Point στην πολιτεία Γεωργία της Αμερικής. Η εγκατάσταση συνολικής δαπάνης ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της Kia στην Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά) σε περίπου 650.000 αυτοκίνητα έως το 2010.
Την τελετή έναρξης των εργασιών παρακολούθησαν παραπάνω από 500 VIP προσκεκλημένοι από την Κορέα και την Αμερική συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του ομίλου Hyundai-Kia κου Mong-Koo Chung, του κου Euisun Chung, Προέδρου της Kia Motors, του κου  Sonny Perdue Κυβερνήτη της Γεωργίας και πλήθος άλλων εξεχόντων ατόμων της Κορεατικής κυβέρνησης και της πολιτείας της Γεωργίας.
Οι εγκαταστάσεις της Γεωργίας, με την ονομασία (Kia Motors Manufacturing Georgia), έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν παραγωγή το 2009 και αναμένεται να παράγουν 300.000 οχήματα το χρόνο. Τα 224.000 τετραγωνικά μέτρα των κτιριακών εγκαταστάσεων  βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του εργοστασίου η οποία καλύπτει 2.6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 2.500 εργαζομένους ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν  επιπλέον 2.000 θέσεις εργασίας από τους διάφορους προμηθευτές που αναμένεται να αναπτυχθούν στην περιοχή.
Παράλληλα με την κατασκευή του δεύτερου εργοστασίου της Kia στην Κίνα, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί  το προσεχές έτος και την έναρξη της παραγωγής στο πρώτο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία το Νοέμβριο, οι εγκαταστάσεις στην Αμερική θα διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο στις πωλήσεις και στην ανάπτυξη της μάρκας παγκοσμίως, φθάνοντας τη συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρίας, εκτός των εργοστασίων της Κορέας, σε περίπου 1 εκατομμύριο μονάδες.
Η Kia Motors, μαζί με τη Hyundai Motor, έχει επεκτείνει εντυπωσιακά την παρουσία της στη βορειοαμερικανική αγορά τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας περισσότερο από 300 εκατομμύρια δολάρια στην περιοχή από το 2002, συμπεριλαμβανομένου ενός κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης στο Μίτσιγκαν, ενός χώρου δοκιμών για τα οχήματα στην έρημο Mojave, και το μεγαλύτερο στούντιο σχεδιασμού αυτοκινήτου στην Καλιφόρνια. Επιπλέον, η Kia Motors Αμερικής κατασκευάζει αυτήν την περίοδο ένα ολοκαίνουργιο εταιρικό κτήριο αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων,  22.000 τετραγωνικών μέτρων με έδρα το Irvine, στην Καλιφόρνια, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2006 και να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2007. Η επένδυση για τη νέα εγκατάσταση ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια δολάρια, εκτείνεται  9.400 τετραγωνικά μέτρα και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2007 και πρόκειται για  αποκλειστικό κέντρο σχεδίου οχημάτων Kia.
Τον Σεπτεμβρίο του 2006, η Kia έχει σημειώσει ετήσια αύξηση πωλήσεων 6.4% στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!