X
Επικαιρότητα

Kia KND-4 concept car

Η Kia Motors Corporation παρουσιάζει το νέο της concept «KND-4» την Πέμπτη 4 Απριλίου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ. Το φωτεινό πράσινο 3θυρο με μήκος 4,46 μ. «KND-4» δίνει μια έντονη εικόνα για το πώς μπορεί να δείχνουν τα μελλοντικά compact SUV μοντέλα της Kia.
Το εσωτερικό του «KND-4» είναι σχεδιασμένο να ελκύει ανθρώπους που αναζητούν ελευθερία κι ενεργό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα «απομακρύνει» τα παραδοσιακά όρια ανάμεσα στα αστικά και στα αυτοκίνητα υπαίθρου, για να δημιουργήσει ένα SUV που φαίνεται καλό σε κάθε τοποθεσία. Το κομψό, στρογγυλεμένο ρύγχος διαθέτει φώτα LED, ενώ τροχοί διαστάσεων 20 ιντσών και ελαστικά χαμηλού προφίλ «245/40 R20» μοιάζουν να μεγαλώνουν το μέγεθος του αυτοκινήτου.
Η γραμμή της «πλάτης», το γυάλινο προφίλ, η κολόνα σε σχήμα C δίνουν μια δυναμική λάμψη στο «KND-4». To φαρδύ πίσω τζάμι τονίζει το εσωτερικό και προσφέρει αντίθεση στο περίπλοκο στιλ των πίσω φώτων LED.
Σχεδιασμένο για να κάθονται τέσσερα άτομα, το εσωτερικό του KND-4 είναι επηρεασμένο από το μέλλον με δάπεδο, ταμπλό και πάνελ πόρτας με μεταλλικό «τελείωμα», τονισμένο από πλάγιο φωτισμό που αντανακλά σε αυτό το υλικό και δημιουργεί ατμόσφαιρα στην καμπίνα.
Επίσης, είναι εξοπλισμένο με «IT» τεχνολογία, ικανή να παρουσιάζει στον οδηγό πληροφορίες απ’ το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Επιβλητική στο κέντρο του ταμπλό μια πολύ λεπτή οθόνη επόμενης γενιάς AMOLED (Active-Matrix, Organic Light Emitting Diode), με μεγάλου πλάτους οπτική γωνία και υψηλή αντίθεση.
Ελεγχόμενο από πολυλειτουργικά κουμπιά στο τιμόνι, το «KND-4» προσφέρει στον οδηγό Bluetooth και Blue-ray (high density optical disc) τεχνολογίες, συν έναν ενσωματωμένο σκληρό δίσκο για το στερεοφωνικό. Το Blue-ray μπορεί να αποθηκεύσει 10 φορές περισσότερες πληροφορίες από ένα κανονικό DVD.
Το «KND-4» διαθέτει diesel VGT κινητήρα 2,2 λίτρων, χρησιμοποιώντας όλους τους τροχούς μέσω της τελευταίας έκδοσης του συστήματος τετρακίνησης της Kia «Active Torque Transfer» (ATT), που σε πολύ ολισθηρές συνθήκες, αυτόματα μοιράζει ροπή στη ρόδα ή τις ρόδες με το καλύτερο κράτημα.
Δημιουργημένο στο «Kia Namyang Design Centre», από όπου προέκυψε και η ονομασία «KND-4», το SUV είναι μια απόδειξη ότι η Kia έχει πραγματικά την «δύναμη να εκπλήσσει». ­_Τ.Κ. 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!