top icon
Επικαιρότητα

Kia Borrego FCEV

Η Kia παρουσίασε στο Λος Άντζελες την επόμενη γενιά της τεχνολογίας της στα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου (FCEV).

Η Kia παρουσίασε στην Έκθεση του Λος Άντζελες την επόμενη γενιά της τεχνολογίας της στα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου (FCEV), εφαρμοσμένη στο νέο Borrego. Μία σειρά από βελτιώσεις επέτρεψαν στο σύστημα FCEV να φτάσει την απόδοση των 154 ίππων, 47 επιπλέον από το σημερινό. Η δεξαμενή του υδρογόνου, χωρητικότητας 202 λίτρων, που είναι τοποθετημένη μπροστά από τους πίσω τροχούς, εξασφαλίζει στο συγκεκριμένο όχημα αυτονομία της τάξης των 685 χλμ. Η ανώτατη ταχύτητα του συγκεκριμένου Borrego είναι 160 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνσή του από 0 σε 100 χλμ./ώρα είναι 12,8 δλ.
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δρ. Hyun Soon Lee, Προέδρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai-Kia Automotive Group, «η νέα φάση στην οποία εισερχόμαστε είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου σε μεγαλύτερες ποσότητες και με μικρότερο κόστος. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερες δοκιμές και με το τελευταίο Borrego FCEV βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στην εμπορική εκμετάλλευση αυτής της τεχνολογίας».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ