X
Επικαιρότητα

Κέρδη για τη General Motors

Κέρδη ανακοίνωσε η General Motors, για το πρώτο τρίμηνο του 2010, εξαιτίας της μείωσης των δαπανών της, των περικοπών θέσεων εργασίας και του κλεισίματος εργοστασίων.

Παράλληλα, στελέχη της εκτιμούν πως βρίσκεται σε τροχιά εμφάνισης των πρώτων ετήσιων κερδών της, από το μακρινό 2004. Η General Motors, που έλαβε από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της, επιδιώκει να προχωρήσει σε αρχική δημόσια εγγραφή και να επιτρέψει έτσι στο αμερικανικό κράτος να μειώσει τη συμμετοχή του σε αυτή αργότερα μέσα στο χρόνο.
Ο Όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη 865 εκατομμυρίων δολαρίων, αντί ζημιών 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ παράλληλα τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 31,5 από τα 22,43 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται στην περικοπή των δαπανών της δια της μείωσης του χρέους, των περικοπών θέσεων εργασίας και του κλεισίματος εργοστασίων. Οφείλονται επίσης και στην πώληση εταιρειών όπως οι Hummer, Saturn και Saab._Σπ.Χατ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!