top icon
Επικαιρότητα

Κάτω το πετρέλαιο, πάνω τα καύσιμα

Κατά 52% έχει υποχωρήσει η τιμή του πετρελαίου από τον περασμένο Ιούλιο!

Το παράδοξο η τιμή του πετρελαίου να πέφτει διεθνώς αλλά τα καύσιμα να παραμένουν στα ύψη, τείνει να γίνει καθεστώς στη χώρα μας. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει κατά 52% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχε φθάσει τα 147 δολάρια το βαρέλι!
 
Για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε στα 69,85 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2007, όταν είχε διαμορφωθεί στα 69,83 δολάρια το βαρέλι.
 
Σύμφωνα με αναλυτές η πτώση οφείλεται στο ότι η παγκόσμια αγορά έχει κατακλυστεί από μεγάλες ποσότητες, τη στιγμή που η ζήτηση είναι αμφίβολη. Επιπλέον, η άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση θα οδηγήσει σε μείωση της ενεργειακής ανάγκης.
 
Την ίδια στιγμή στα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων το λίτρο αμόλυβδης παραμένει πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται κατά περίπου 10% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι. Κυκλοφορούν πάντως φήμες ότι ο ΟΠΕΚ πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα μείωση της παραγωγής προκειμένου να επιτύχει αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ