X
Επικαιρότητα

Κατασχέσεις: Συνωστισμός αυτοκινήτων

Περισσότερο από 35.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις αποθήκες των Τραπεζών, οι οποίες δεν ξέρουν πλέον τι να τα κάνουν.

Περισσότερο από 35.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις αποθήκες των Τραπεζών, οι οποίες δεν ξέρουν πλέον τι να τα κάνουν. Ο αριθμός των αυτοκινήτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που θα φανταζόταν και το πιο απαισιόδοξο τραπεζικό στέλεχος, ενώ λόγω της παρατεταμένης κρίσης της εγχώριας κρατικής οικονομίας δεν υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά τους από τρίτους. Τα περισσότερα από τα οχήματα είναι μεγάλου κυβισμού κι επίσης πολλά από αυτά προέρχονται από «μαντράδες» που έχουν χρεοκωπήσει.
Τα νέα μέτρα, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, η αύξηση συντελεστή ΦΠΑ και τα ακριβά καύσιμα έχουν φρενάρει το ενδιαφέρον και όσων θα ήθελαν να αποκτήσουν αυτοκίνητο προερχόμενο από κατάσχεση. Πλέον, η τετράτροχη «ευκαιρία» του πρόσφατου παρελθόντος, θεωρείται «μπελάς». Η ζημιά για τις Τράπεζες είναι μεγάλη και τα στελέχη τους τη βλέπουν συνεχώς να διογκώνεται, με δεδομένο και το γεγονός πως η κρίση της εγχώριας κρατικής οικονομίας δε μοιάζει να παρέρχεται σύντομα.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!