X
Επικαιρότητα

Καταφθάνουν οι αυξήσεις

Αλυσιδωτές αυξήσεις αναμένονται στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων για τη βελτίωση της οικονομίας

Μπαράζ αυξήσεων έρχεται στην αγορά αυτοκινήτου ύστερα από την εξαγγελία των νέων μέτρων για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Η άνοδος του συντελεστή ΦΠΑ κατά 1%, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα αυτοκίνητα και όλα τα συναρτώμενα προϊόντα τους, θα ωθήσει αναγκαστικά το σύνολο των λιανικών τιμών προς τα επάνω σε οχήματα, ελαστικά, αξεσουάρ και πλείστα άλλα συναφή είδη. Βεβαιωμένη είναι επίσης η (για διαφορετικούς λόγους) αύξηση κατά 43% σε λίγες ημέρες των διοδίων των Εθνικών Οδών (όχι της Αττικής Οδού), από 1.40 σε 2.00 ευρώ και από 1.80 σε 2.50 ευρώ. Εν τω μεταξύ, από τις 4 Απριλίου τα διόδια της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου ανεβαίνουν από τα 9.70 στα 10.00 ευρώ.

Ζήτημα χρόνου είναι φυσικά και η αύξηση του ειδικού φόρου βενζίνης, από 5% ως 7%. Δεδηλωμένη και η πρόθεση των ασφαλιστικών ομίλων για άνοδο τιμών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, που τώρα έχουν ένα ακόμη λόγο για να ξανα-ανέβουν.

Ακόμη, μελετάται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης των τελών κυκλοφορίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στις προτάσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνεται αύξηση στο σήμα τελών κυκλοφορίας κατά… 230% στα δίκυκλα έως 300 κυβικά. Για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο σενάρια:
1. Αύξηση 15%, που σημαίνει ότι για ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών εκατοστών, τα τέλη από 93 ευρώ θα φθάσουν τα 106 ευρώ, για ένα τροχοφόρο 1.400 κυβικών εκατοστών από 168 στα 193 ευρώ και για τα δίλιτρα αυτοκίνητα από 372 στα 427 ευρώ.
2. Αύξηση είναι 25%.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!