X
Επικαιρότητα

Kαλύτερα ο Φελίπε Μάσα

Ο πιλότος της Ferrari ενδέχεται να φύγει από το νοσοκομείο περπατώντας σε 10 ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, επιδεικνύοντας πολύ ενθαρρυντικά σημάδια ανάρρωσης.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι η εγχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Massa του έσωσε τη ζωή και δήλωσαν ότι η διεκπεραίωσή της αποφασίστηκε λόγω τραυμάτων στο κρανίο και όχι πρηξίματος του εγκεφάλου. Παρά το γεγονός ότι ο Massa παραμένει σε κατάσταση όπου απειλείται η ζωή του, ο κίνδυνος απομακρύνεται ώρα με την ώρα. Η πρόοδος που σημειώνει η υγεία του είναι εντυπωσιακή και δίνει στους γιατρούς τη δυνατότητα να είναι αισιόδοξοι. Παρά τις αναφορές ότι ο Βραζιλιάνος είχε υποστεί ζημιά στο οπτικό νεύρο του αριστερού ματιού, οι αξονικές τομογραφίες δεν είχαν δείξει κάτι τέτοιο, αν και δε μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, καθώς ο Massa δεν είχε τη δυνατότητα να ανοίξει το μάτι αυτό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να ανοίξει το αριστερό του μάτι το απόγευμα της Τρίτης και οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν ότι δεν έχει υποστεί ζημιά. Ο Massa μπορεί να δει από αυτό το μάτι και μορφολογικά είναι υγιές.

Ο Massa έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι γιατροί και είχε τη δυνατότητα να κινήσει τα άκρα του κατά βούληση. Επίσης, αφαιρέθηκε η αντλία αφαίμαξης από την περιοχή του τραύματος και ο Βραζιλιάνος δεν παρουσίαζε πυρετό. Αναμένεται περαιτέρω ανάρρωση, χωρίς την παρέμβαση των γιατρών.

Οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν εντός των επόμενων 10 ημερών αν ο Massa υπέστη κάποια μόνιμη βλάβη από το ατύχημα. Ο Βραζιλιάνος έχει τη δυνατότητα να μιλήσει και φυσικά το πρώτο πράγμα που ήθελε να μάθει ήταν τι του συνέβη, καθώς δε θυμάται το ατύχημα. Παρά τις φήμες που ήθελαν τη μεταφορά του στην κλινική Pitie-Salpetriere στο Παρίσι, η οποία διατηρεί δεσμούς με τη FIA, αυτό δε θα συμβεί.

Είναι πολύ πιθανό ο Massa να μην επιστρέψει στην ενεργό δράση φέτος, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιωθεί. Ένας από τους πιο πιθανούς αντικαταστάτες του Massa είναι ο δοκιμαστής και αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari, o 35χρονος Ισπανός Marc Gene, o οποίος αγωνίστηκε σε Grand Prix της Formula 1 τελευταία φορά το 2004.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!