X
Επικαιρότητα

Και το όνομα αυτού, Opel Adam!

Η Opel αποκάλυψε το όνομα του νέου, μικρού της μοντέλου, το οποίο θα αποκαλυφθεί επίσημα τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Έκθεση του Παρισιού, κοντράροντας τα ήδη καταξιωμένα Mini και Fiat 500.

Η Opel αποκάλυψε σήμερα το όνομα του νέου, μικρού της μοντέλου, το οποίο θα αποκαλυφθεί επίσημα τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού, κοντράροντας τα ήδη καταξιωμένα Mini και Fiat 500.

Απονέμοντας φόρο τιμής στον ιδρυτή της, η Opelπροέβη σήμερα στα επίσημα… βαφτίσια του ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου πόλης της, το οποίο αναμένεται να δούμε επίσημα για πρώτη φορά στις αρχές του φθινοπώρου και, αμέσως μετά, στις εκθέσεις της εταιρείας και στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων της γηραιάς ηπείρου, στις αρχές του 2013. Έως τώρα, το όνομα που είχε προκριθεί από τους ιθύνοντες της Opelόσον αφορά το όνομα του «μικρού» Opel ήταν το Junior, εντέλει, ωστόσο, κρίθηκε ως «όχι και τόσο κατάλληλο ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εικόνα της μάρκας αλλά και να περιγραφούν τα προσόντα του αυτοκινήτου». Έτσι, το εύηχο όνομα «Adam» κατάφερε να επικρατήσει δίνοντας με τον τρόπο αυτό το στίγμα των προθέσεων της εταιρείας. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα τις πρώτες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του μοντέλου, οι οποίες όμως αποκαλύπτουν ελάχιστα τις γραμμές του αυτοκινήτου. Μολαταύτα, αυτό που διακρίνει κανείς είναι οι μικροί εμπρός και πίσω πρόβολοι, η κυρτή οροφή, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Audi A1, αλλά και η χαρακτηριστική πίσω πόρτα, που παραπέμπει σε εκείνη του Fiat 500.

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά στα επιμέρους στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ποιόν του νέου Opel Adam, η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις έως τώρα πληροφορίες αναφορικά με το μήκος του αμαξώματος, το οποίο θα κυμαίνεται στα 3,7 μ. Σε ότι αφορά στο εσωτερικό, οι άνθρωποι της Opel διαβεβαιώνουν πως ο επίδοξος ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα ποικίλων επιλογών και «προσαρμογών» όσον αφορά την εικόνα του, ακολουθώντας με τον τρόπο αυτό τα… χνάρια των Fiat 500 και Mini. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, το νέο OpelAdam θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η διευρυμένη μορφή της οποίας αναμένεται να υιοθετηθεί από το νέο Corsa. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες αναφορικά με τους κινητήρες που θα αναλάβουν την κίνηση του αυτοκινήτου, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να δούμε κάτω από το καπό του Opel Adam μια νέα γενιά 3κύλινδρων βενζινοκινητήρων με χωρητικότητα 1.000 κ.εκ., ενώ για τις πιο σπορτίφ εκδόσεις του μοντέλου η εταιρεία προτίθεται να εγκαταστήσει μεγαλύτερα σε χωρητικότητα υπερτροφοδοτούμενα και 4κύλινδρα, για την περίσταση, μηχανικά σύνολα.

Δε μένει επομένως παρά να κάνουμε λίγους μόλις μήνες υπομονή έως ότου το νέο Adam αποκαλυφθεί πλήρως από τους ιθύνοντες της εταιρείας, τόσο σε σχέση με τις σχεδιαστικές όσο και με τις μηχανολογικές-τεχνικές επιλογές της Opel.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!