X
Επικαιρότητα

Kadjar, το νέο SUV της Renault

Τον αντίπαλο του ομόσταυλου Nissan Qashqai ετοιμάζεται να παρουσιάσει και επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου η γαλλική εταιρεία.

Τον αντίπαλο του ομόσταυλου Nissan Qashqai ετοιμάζεται να παρουσιάσει και επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου η γαλλική εταιρεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γαλλική εταιρεία έρχεται να αξιοποιήσει τη… μαγιά του Nissan Qashaqai, του πλέον επιτυχημένου SUV προσιτού crossover της ευρωπαϊκής αγοράς, παρουσιάζοντας σε λίγες μόλις μέρες από σήμερα τη δική της εκδοχή. Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο Kadjar θα τοποθετείται ένα σκαλί πιο ψηλά από το Captur, με το μάλλον όχι και τόσο εύηχο όνομά του να είναι εμπνευσμένο από τις λέξεις «quad», η οποία παραπέμπει σε τετρακίνητα μοντέλα και τη σύντμηση των γαλλικών «agile» και «jaillir», με την τελευταία να εκφράζει την απρόσμενη-αναπάντεχη εμφάνιση μιας οντότητας ή ενός αντικειμένου! Με δεδομένη τη στενή συγγένειά του με το ιαπωνικό crossover, φυσικό είναι να περιμένουμε την περαιτέρω αξιοποίηση της δοκιμασμένης πλέον πλατφόρμας Common Module Family Platform, πάνω στην οποία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα «χτιστούν» για λογαριασμό των Renault και Nissanπάνω από 14 νέα μοντέλα.

Όπως αποκαλύπτουν οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας, το νέο Kadjar θα αντλεί ένα σημαντικό τμήμα της έμπνευσής του από το Captur. Η επίσημη αποκάλυψή του έχει προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ το… δημόσιο ντεμπούτο του θα γίνεις τις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι πωλήσεις του στη Γηραιά Ήπειρο δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τις αρχές του επερχόμενου φθινοπώρου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!