X
Επικαιρότητα

Jensen: Σενάρια αναβίωσης

Αν όλα πάνε έως το τέλος καλά, μια ένδοξη εταιρεία της άλλοτε κραταιάς βρετανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, θα ξαναγυρίσει στη ζωή.

Αν όλα πάνε καλά, μια ένδοξη εταιρεία της άλλοτε κραταιάς βρετανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, θα ξαναγυρίσει στη ζωή.

Πρόκειται για την πολύ γνωστή στους παλαιότερους Jensen, της οποίας το εμπορικό σήμα ανήκει σήμερα στην εταιρεία «Healey Sports Cars Ltd». Αυτή λοιπόν η τελευταία έδωσε τη συγκατάθεσή της στο βρετανικό ειδικό όμιλο «CPP Global Holdings» να αναπτύξει ένα νέο σπορ μοντέλο, το οποίο θα διαθέτει το έμβλημα της εταιρείας και την ονομασία ενός από τα πιο ξακουστά αυτοκίνητά της, του «Interceptor», που σταδιοδρόμησε με μεγάλη επιτυχία για την τόσο ολιγάριθμη κατηγορία του την περίοδο 1966-1976.

Το νέο τετραθέσιο grand tourer θα αποκαλυφθεί δημοσίως την επόμενη χρονιά και θα αρχίσει να παραδίδεται στους αγοραστές του το 2014. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις δύο εικόνες που δημοσιεύουμε ο σχεδιασμός του, που διατηρεί την ταυτότητα των αυτοκινήτων της παλιάς εταιρείας, έχει ολοκληρωθεί.

Το χειροποίητο πλαίσιό του θα είναι από αλουμίνιο, ενώ οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος μπορούν να καταχωρηθούν στην ιστοσελίδα www.jensensportscars.com. Τέλος, σε ό,τι αφορά στις τιμές πώλησης και στους ρυθμούς ετήσιας παραγωγής, τίποτε ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Jensen Interceptor (1966-1976)
H Jensen, που ιδρύθηκε το 1936 από τους αδελφούς Pίτσαρντ και Άλαν Tζένσεν, ειδικευόταν κυρίως σε ακριβά σπορ μοντέλα με ιδιαίτερο κύρος που κυκλοφορούσαν σε ολιγάριθμες σειρές. Ως περίοδος ακμής της θεωρείται η δεκαετία του 1960 και ως καλύτερο αυτοκίνητό της το «FF» του 1966, του πρώτου της κατηγορίας του με κίνηση στους 4 τροχούς και σύστημα ανίχνευσης του μπλοκαρίσματος των τροχών, που σήμερα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 100 καλύτερων αυτοκινήτων του 20ου αιώνα._Σπ.Χατ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!