X
Επικαιρότητα

Jeep Renegade Concept

Ένα πρωτότυπο όχημα… ειδικών αποστολών παρουσίασε η Jeep στη διεθνή έκθεση του Ντιτρόιτ. Τη φιλοσοφία του τετρακίνητου Renegade Concept μαρτυρά η εμφάνισή του. Στο διθέσιο μοντέλο ξεχωρίζουν οι μεγάλοι τροχοί, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η απουσία οροφής.

Το βάρος του πρωτότυπου της μικρομεσαίας κατηγορίας διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, χάρη και στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Για την κατασκευή του φουτουριστικού εσωτερικού, όπου το βλέμμα πέφτει στη μεγάλη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και πλήρως ανακυκλώσιμα.

Το Renegade είναι εφοδιασμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα, ισχύος 268 ίππων έκαστος. Την ενέργεια αναλαμβάνουν να προσφέρουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, ικανές για αποστάσεις έως 65 χλμ.

Για μεγαλύτερη… εμβέλεια (έως 650 χλμ. με ένα γέμισμα) επιλαμβάνεται ένας 3κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας, χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 115 ίππων. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Renegade Concept χρειάζεται 8,5 δλ. για το 0-100 χλμ/ώρα, με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 145 χλμ/ώρα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!