top icon
Επικαιρότητα

Jeep Renegade

Στο ελβετικό Σαλόνι πραγματοποιείται η παγκόσμια πρεμιέρα του Jeep Renegade, ενός μοντέλου-έκπληξη, που φέρνει νέα δεδομένα στην κατασκευαστική φιλοσοφία της αμερικάνικης εταιρείας.

Στο ελβετικό Σαλόνι πραγματοποιείται η παγκόσμια πρεμιέρα του Jeep Renegade, ενός μοντέλου-έκπληξη, που φέρνει νέα δεδομένα στην κατασκευαστική φιλοσοφία της αμερικάνικης εταιρείας.

Το νέο Renegade, χωρίς να έχει καμία σχέση με τις ομώνυμες παλαιότερες V8 εκδόσεις του Jeep CJ., στηρίζεται στο πάτωμα του 500L, που θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον και το μικρό SUV της Fiat. H παραδοσιακή μάσκα με τις επτά κάθετες γρίλιες δίνει και πάλι το παρών, ωστόσο η ταυτότητά του μοντέλο ως Jeep είναι φανερή από μακριά. Η παραγωγή του θα χωριστεί σε προσθιοκίνητες (Latitude) και τετρακίνητες εκδόσεις (Trailhawk) οι οποίες διαφοροποιούνται μεταξύ τους και αισθητικά. Οι δεύτερες θα έχουν και κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων.


 

Στη γηραιά ήπειρο το Jeep Renegade θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Τους πρώτους απαρτίζουν ο MultiAir 1.4 λίτρων (138 ίπποι), ο MultiAir Turbo των 1,4 λίτρων (168 ίπποι) και ένας κινητήρας 1,6 λίτρων (108 ίπποι). Οι diesel κινητήρες είναι χωρητικότητας 1,6 και 2,0 λίτρων και αποδίδει 118, 138 ή 167 ίππους. Όλα τα μηχανικά σύνολα είναι της Fiat και συνδυάζονται με σύστημα start & stop. Θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων, εκτός από την έκδοση 1.6 βενζίνης, που θα προσφέρεται με πέντε.


 

Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα και ο όγκος του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 350 λίτρα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων σύστημα πολυμέσων με μεγάλη οθόνη LCD και ηλιοροφή. Το Renegade θα είναι το πρώτο Jeep που θα παράγεται και εκτός Αμερικής, καθώς θα κατασκευάζεται και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Fiat στο Μέλφι Θα εξάγεται σε 100 χώρες. Στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2014.


ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος 4,23 μ.

Πλάτος 1,8 μ.
Ύψος 1,69 μ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ