X
Επικαιρότητα

Ισπανία: Μαίνεται η φωτιά σε χωματερή ελαστικών

Έως και δέκα ημέρες ενδέχεται να είναι απαραίτητες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε μια γιγάντια χωματερή ελαστικών νότια της Μαδρίτης.

Η φωτιά ξέσπασε τη νύκτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε σήμερα από τις περιφερειακές αρχές. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΜΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση της Καστίλλης-Λα Μάντσα (κεντρική Ισπανία), όπου βρίσκεται ένα μέρος αυτής της ανοιχτής χωματερής, «υπολογίζει πως, όταν η πυρκαγιά θα έχει σβήσει εντελώς σε μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες, θα απομένουν 30.000 τόνοι ελαστικών που θα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και να χρησιμοποιηθούν ξανά».

Η πυρκαγιά στην παράνομη αυτή χωματερή, η οποία «εγκαταστάθηκε» στην περιχή από τη δεκαετία του ’90, εκτείνεται σε 100 στρέμματα, όσο, δηλαδή, 14 ποδοσφαιρικά γήπεδα, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Μαδρίτης. Οι αρχές απομάκρυναν την Παρασκευή σχεδόν 10.000 πολίτες, οι κατοικίες των οποίων βρίσκονται κοντά σ' αυτή τη ζώνη ανάμεσα σε δύο κοινότητες, τη Σεσένια και τη Βαλντεμόρο και δύο περιφέρειες, της Μαδρίτης και της Καστίλλης-Λα Μάντσα. Το Σάββατο, ωστόσο, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Η εν λόγω χωματερή κηρύχτηκε παράνομη το 2003, από τότε ωστόσο τίποτε δεν έγινε προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή οι συσσωρευμένοι εδώ και πολλά χρόνια «νεκροί» τόνοι ελαστικών._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!