X
Επικαιρότητα

ISO/TS 16949 για τη DAF Trucks

Η DAF Trucks N.V. είναι ο πρώτος κατασκευαστής βαρέων οχημάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο, που πιστοποιείται με το νέο πρότυπο ποιότητας ISO/TS 16949. Συγκριτικά με το πρότυπο ISO 9001, το οποίο η DAF απέκτησε το 1992, το νέο πρότυπο θέτει μεγαλύτερη έμφαση στη συνεχή βελτίωση και στη διαχείριση αποβλήτων.
Το ISO/TS 16949 αποτελεί το νέο παγκόσμιο πρότυπο για συστήματα διαχείρισης ποιότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το νέο πρότυπο ανέπτυξε ο Διεθνής Οργανισμός Αυτοκίνησης (International Automotive Task Force) σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) και έχει ήδη εφαρμοστεί στη βιομηχανία επιβατικών αυτοκινήτων.
Από τη δεκαετία του 1970, η DAF Trucks χρησιμοποιεί σύστημα διαχείρισης ποιότητας, το οποίο πληροί τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές. Στις αρχές του Νοεμβρίου, η πιστοποίηση του ISO/TS 16949, διενεργήθηκε από τη Lloyd’s Register Quality Assurance.
Η DAF Trucks N.V., θυγατρική του Αμερικανικού Ομίλου PACCAR Inc,, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βαρέων οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, κορυφαίος κατασκευαστής ελαφρών, μεσαίων και βαρέων φορτηγών, με μερίδιο αγοράς στη Δυτική Ευρώπη πάνω από 14% στην κατηγορία άνω των 15 τόνων μικτό φορτίο. Το 2005 η εταιρεία παρέδωσε συνολικά περίπου 52.500 φορτηγά, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης. Η DAF επίσης εξελίσσει και παράγει μηχανικά μέρη, όπως άξονες και κινητήρες, τα οποία προορίζονται για εταιρίες κατασκευής λεωφορείων και ειδικών οχημάτων. Η DAF Trucks N.V.διαθέτει εργοστάσια στο Eindhoven και στη Βελγική πόλη Westerlo, περισσότερους από 1.000 αντιπροσώπους και συνεργεία στην Ευρώπη και περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!