X
Επικαιρότητα

ISO 14001 για τον Όμιλο Σαρακάκη

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το διεθνή φορέα πιστοποίησης Lloyds με το περιβαλλοντικό ISO 14001.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το διεθνή φορέα πιστοποίησης Lloyds, με το περιβαλλοντικό ISO 14001. Η απόκτηση του Περιβαλλοντικού ISO 14001 αφορά τόσο στην οικολογική λειτουργία του εμπορικού τομέα των φορτηγών και λεωφορείων Volvo, όσο και των υπηρεσιών υποστήριξης after sales ( συνεργείο, ανταλλακτικά, φανοβαφείο) φορτηγών-λεωφορείων και μηχανημάτων έργου και αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 3 εταιρείες του Ομίλου, η Αφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, η Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ και η Ιάσων ΑΕΒΕ, οι οποίες έχουν διαθέσει προς ανακύκλωση στο χρονικό διάστημα 2003-2007 τις παρακάτω ποσότητες υλικών:
270.500 τεμάχια ελαστικών
91.580 τεμάχια συσσωρευτών (μπαταριών)
740 τόνους λιπαντικών
70 τόνους συσκευασίών λιπαντικών που περιλαμβάνουν πλαστικό, χαρτί, σίδηρο, ξύλο κ.α.
641 τόνους συσκευασιών ανταλλακτικών, όπως πλαστικό, χαρτί και ξύλο.
Το ISO 14001 είναι από τα πλέον δημοφιλή και ευρέως αναγνωρισμένα πρότυπα για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών ευθυνών των επιχειρήσεων. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά ως πλήρες διεθνές πρότυπο το 1996, αντικαθιστώντας το προηγούμενο και περιέχει τις προδιαγραφές και απαιτήσεις για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός περιβαλλοντικού διοικητικού συστήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!