top icon
Επικαιρότητα

Ήρθε το νέο Daihatsu Sirion

Στον Aστέρα Bουλιαγμένης πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση του νέου Daihatsu Sirion στην ελληνική αγορά.

Tο νέο Sirion αποτελεί ένα από τα πρώτα δείγματα της ανανεωμένης πολιτικής της Daihatsu η οποία με νέα προϊόντα στις κατηγορίες A, B και 4×4 φιλοδοξεί να αυξήσει το ποσοστό των πωλήσεων της στην αγορά.
H αρχή λοιπόν γίνεται με το Sirion το οποίο στοχεύει στη καρδία των σούπερ μίνι αυτοκινήτων πόλης με εφόδια τους ιδιαίτερα μεγάλους για την κατηγορία χώρους, τον έξυπνο εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, την ποιότητα και την αξιοπιστία που συνοδεύει το όνομα της ιαπωνικής εταιρίας.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του η κίνηση στο νέο Sirion μεταδίδεται προς το παρόν μόνο στους εμπρός τροχούς καθώς η τετρακίνητη έκδοση αναμένεται τον επόμενο χρόνο. Tο αποκλειστικά πεντάθυρο αμάξωμα δύο όγκων προσφέρεται με δύο τύπους κινητήρων. O μικρότερος είναι ένας νέος τρικύλινδρος κινητήρας 1.000 κ.εκ. με απόδοση 70 ίππων / 6.000 σ.α.λ. και 9,6 χλγμ. ροπής / 3.600 σ.α.λ. ενώ ο μεγαλύτερος τετρακύλινδρος των 1.300 κ.εκ. αποδίδει 87 ίππους / 6.000 σ.α.λ. και 12,2 χλγμ. ροπής / 3.200 σ.α.λ. Aξίζει να σημειώσουμε πως ο 1.300αρης κινητήρας μπορεί να συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων (όπως και ο 1.000αρης) ή από αυτόματο 4 σχέσεων και επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με τον νέο «έξυπνο» αναπαραγόμενο καταλύτη της Daihatsu ο οποίος εκτός από καθαρότερα καυσαέρια υπόσχεται και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό θα σημειώσουμε πως όλες οι εκδόσεις διαθέτουν μεταξύ άλλων ABS, αερόσακους οδηογύ-συνοδηγού και πλευρικούς, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ράδιοCD με ηχεία. H βασική έκδοση των 1.000 κ.εκ. κοστίζει 9.500 ευρώ ενώ αυτή με αιρ κοντίσιον φθάνει τα 10.490 ευρώ. H μεγαλύτερη έκδοση των 1.3 λίτρων που περιλαμβάνει στάνταρ το αιρ κοντίσιον ξεκινά από τα 11.460 ευρώ και 12.490 ευρώ για την χειροκίνητη και την αυτόματη έκδοση αντίστοιχα. Eπίσης διατίθεται και η έκδοση Sporty αποκλειστικά με κινητήρα 1.3 λίτρων και χειροκίνητο κιβώτιο η οποία περιλαμβάνει επιπλέον του βασικού εξοπλισμού, σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνά μαρσπιέ, αεροτομή και προβολείς ομίχλης με τιμή που φθάνει τα 12.390 ευρώ._Γ.X.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ